Amenajarea gradinii

#tractor viking #gazon #tundere gazon #tractor

Cel mai usor de manevrat tractoras de tuns iarba din Austria "tunde" gazon romanesc

 

Modelul de tractoras de tuns iarba din seria R4 este considerat de specialistii care l-au conceput ca fiind cel mai usor de manevrat tractoras de tuns iarba produs de VIKING. Practic, oricine poate manevra acest utilaj dupa ce i se face un scurt training tehnic inainte. Inginerii austrieci de la VIKING au gandit acest model special pentru terenuri inguste, de pana la 4000 de metri patrati, latimea de tundere a ierbii fiind de 80 cm. Acest model extrem de agil a intrat pe piata din Romania si poate fi achizitionat de la dealerii STIHL din toata tara.

VIKING este o companie austriaca, parte a grupului german STIHL din 1981, dedicata in exclusivitate productiei de utilaje pentru gradinarit si peisagistica.

Tractorasul R4 este dotat cu un motor puternic pentru muncile la care este supus, de 8,8 CP. in plus, pe R4 a fost implementat un sistem inovator de comanda pentru deplasare care permite schimbarea directiei inainte-inapoi printr-o singura pedala, pentru ca si cosirea in treapta de viteza de mers inapoi sa fie o activitate confortabila. Cosul de colectare a ierbii are o capacitate de 250 de litri si se poate goli prin simpla tragere a unei manete, fara ca utilizatorul sa se dea jos din scaun. Pretul recomandat pentru piata din Romania este de 12500 RON + TVA.

Ca o recunoastere a capacitatilor tehnice ale tractoraselor de tuns iarba VIKING, unul dintre acestea a fost supus anul trecut unui test de anduranta extrem. Inginerii austrieci i-au aplicat un tunning si au reusit sa construiasca cel mai rapid tractoras de tuns iarba din lume. Cu ajutorul modificarilor, tractorasul a ajuns sa aiba in dotare nu mai putin de 408 CP, demni de o cursa de formula 1. De altfel mica "bestie" de tuns iarba a atins pe un circuit din Norvegia 215 km/h.

inca o dovada a inventivitatii inginerilor de la VIKING este si realizarea unui concept de robot de tuns iarba. Concret, ca o alternativa la tractorasul de ingrijire a suprafetelor de gazon de pana la 4000 de metri patrati, a fost produs robotul de tuns iarba iMow, denumit si MI 422. Utilajul este destinat celor care nu vor sa mai aiba nicio bataie de cap cu tunderea gazonului, robotelul iMow ocupandu-se singur si neasistat de aceasta munca. iMow se afla si pe piata din Romania putand fi achizitionat la un pret care incepe de la 4300 RON + TVA.

Fabrica VIKING este situata in Langkampfen, Tirol, avand 373 de angajati. Compania a atins in 2015 o cifra de afaceri de aproximativ 194 milioane de euro, in crestere cu aproximativ 8%, fata de 2014, fiind prezenta cu produsele sale in 160 de tari.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului