Amenajarea gradinii

#veranda #terasa #mobilier gradina #materiale mobila

Cele mai bune materiale pentru mobilierul de gradina

Cand ajungem la momentul achizitiei mobilierului pentru gradina, terasa sau veranda, trebuie sa ne gandim bine inainte sa a trece la fapte: trebuie sa fie rezistent la intemperii si temperaturi extreme, sa fie destul de comod si sa corespunda tematicii de amenajare . De-a lungul timpului, cateva piese si-au castigat popularitatea tocmai pentru ca respecta aceste criterii.



Mobila pentru gradina


Gradina reprezinta cel mai relaxant si sanatos loc in care iti petreci timpul, deci ar trebui sa ai in vedere aceste doua aspecte atunci cand te gandesti la piesele de mobilier pentru gradina.

Cea mai frecvent utilizata schema de amenajare este masa cu patru scaune sau banci, insa variantele moderne includ si canapele sau paturi, balansoare sau sezlonguri. Ideea principala este sa organizezi o zona de socializare cat mai generoasa, care sa cuprinda cat mai multe locuri de relaxare, in jurul unei mese.

Cele mai bune materiale pentru acest mobilier sunt plasticul sau PVC-ul, fierul forjat, bambusul si aluminiul. Piesele realizate din aceste materiale vor rezista foarte bine la umezeala, inghet, soare arzator sau inghet. Cu toate acestea, ele au nevoie sa fie intre tinute.
Ar fi bine sa strangi pernele din burete, daca stii ca vine o ploaie. Celelalte piese, mai ales cele din fier, aluminiu sau bambus ar trebui sterse de apa si protejate uneori cu o folie de pastic.


Mobilierul pentru terasa sau veranda


Mobila plasata in aceste zone ara avantajul de a beneficia de un acoperis, desi este protejata din start de ploaie, soare direct sau zapada. Tocmai din acest motiv, poti alege si mobilier din ratan, pai sau lemn.
Schema de amenajare ramane valabila, spatiul de socializare fiind cel mai important in aceste conditii.

Daca dispui de un spatiu mic, de marimea unui balcon, poti opta pentru o masuta plianta si doua scaune. Daca ai un spatiu generos, il poti amenaja in diverse moduri. Poti adauga chiar si un dulap cu vesela pe care o folosesti numai pentru terasa, astfel incat sa nu mai fie nevoie sa aduci nimic din casa, in afara de bauturi si alimente.

Mobilierul de lemn sau pai are mereu o eleganta aparte si iti da alternativa de a alege teme mai sofisticate pentru amenajarea terasei sau verandei. Poti alege cateva fotolii si bancute din pai sau chiar un pat cu baldachin, care sa-ti permita sa te relaxezi in dupa-amiezele libere.

Tema maritima este una dintre temele preferate pentru acest spatiu. Poti adauga perne sau invelitori in dungi alb-bleumarin, poti face aranjamente cu scoici, nisip si alte accesorii legate de mare si litoral.

Bambusul se potriveste persoanelor care iubesc natura si prefera materiale naturale pentru mobilier. De multe ori, in magazinele de mobilier, vei gasi o gama completa de piese care se potrivesc intre ele, astfel incat, daca alegi bambusul, nu ai nevoie si de piese din alte materiale.

Chiar daca sunt ceva mai scumpe, piesele de mobilier pentru exterior sunt si durabile si rezistente, fara sa-si piarda efectul decorativ deosebit. Tocmai de aceea, este mai bine sa economisesti si sa investesti in niste piese de calitate, decat sa cumperi clasica masa de plastic alb cu patru scaune, pe care o gasesti la orice terasa de cartier.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului