Amenajarea gradinii

#amenajarea camerei #design #ghiveci #flori #decor #bancuta pentru plante

Construieste propria ta bancuta pentru plante

Bancuta pentru plante este un mobilier de gradina practic si atractiv, pe care il poti folosi atat in aer liber, cat si in spatiile inchise. Bancuta are rol estetic si functional, este usor de manevrat si poate deveni piesa centrala intr-o incapere sau intr-o zona a gradinii.


Cum arata bancuta pentru plante

Bancuta pentru plante are forma unei mese cu raft in partea superioara si cu tablie deasupra blatului. Pe margini se pot construi sertare pentru a mari spatiul de depozitare. De asemenea, pe marginile mesei pot fi fixate carlige de care sa atarni unelte de gradinarit sau ghivece de flori.

Tablia are si ea scop decorativ si functional. Facuta din mai multe placi, aceasta ofera un spatiu de depozitare pe verticala. Forma bancutei pentru plante este potrivita pentru a aseza aceasta piesa de mobilier in fata unui zid.

Pe orizontala, spatiul este folosit in mai multe moduri pentru depozitare. Pe raftul inferior, de sub plat, pot fi puse galeti, stropitori etc. In laterale se pot construi masute pliante, asemanatoare masutelor pliante din tren. Sertarele sunt utile pentru acele lucruri care trebuie protejate sau pentru maruntisurile care nu trebuie sa ramana la vedere.

Materialul bancutei pentru plante

Bancuta pentru plante trebuie construita dintr-un material rezistent cum este cedrul. Finisajul trebuie sa fie rezistent la apa si schimbari de temperatura. Acest lucru este important in special in cazul bancutelor tinute in curte. In sezonul rece, daca nu exista un garaj sau un alt spatiu de depozitare in interior pentru bancuta, aceasta se inveleste cu o prelata.

Pentru ca mobilierul sa reziste cat mai mult timp, picioarele bancutei trebuie sa fie inalte, cu elemente metalice sau dintr-un material bun. In acest fel, picioarele sunt protejate de apa, zapada sau resturi vegetale.


Avantajele bancutei pentru plante

Bancuta pentru ghivece si accesorii de gradina este o piesa de mobilier care poate fi tinuta in curte, in gradina, pe terasa, in garaj si chiar in holul casei. Cu ajutorul acesteia se decoreaza un zid anost al casei si se pun in valoare diverse ghivece care trebuie sa stea asezate la inaltime, la soare.

Spatiul de depozitare are si un rol estetic, avand un aspect rustic, nepretentios. O astfel de bancuta este potrivita pentru gradinile amenajate in stil informal. Vopsite in culoarea potrivita, bancutele pentru ghivece se integreaza in decorul gradinii si ajuta la crearea unei atmosfere primitoare.



In sezonul rece, masa poate fi impodobita toamna cu bostani, conuri de brad, ramuri uscate, iar iarna aceasta poate fi decorata cu diverse ornamente de sezon si plante rezistente la temperaturi scazute.

Un alt avantaj al acestui tip de mobilier pentru gradina este faptul ca necesita o cantitate relativ redusa de materiale si poate fi facut in propria curte de cei care au talent la mestesugit. O alta posibilitate este ca bancuta pentru plante sa fie facuta pe comanda, alegand materialele, culorile si forma dorite.


Sursa foto: ana-white.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare