Amenajarea gradinii

#oaza de liniste #amenajare balcon #balcon

Creeaza-ti oaza ta de liniste in doar trei pasi simpli

Verde si viu, placut si colorat, inmiresmat si relaxant, chiar in balconul tau!

Simtim deja cu totii ca aceasta pandemie a avut un impact considerabil asupra modului nostru de a trai si de a gandi, dar si asupra a tot ceea ce inainte consideram obisnuinta sau viata de zi cu zi. Cu toate acestea, pentru a putea trece mai usor peste aspectele negative ale pandemiei, ar trebui sa privim perioada din ultimele luni ca pe un ragaz care ne permite detasarea de rutina din vietile noastre. 

De cate ori nu ai uitat sa iti asculti eul interior care te indemna sa incerci experiente noi? De cate ori nu ai vazut in treacat o reteta care iti facea cu ochiul, dar niciodata nu aveai suficient timp sa o pregatesti? Sau de cate ori nu ai visat cu ochii deschisi la o casa la tara, unde sa ai propria ta gradina plina cu flori? Dar imediat realitatea iti arata ca esti prea ocupat si in plus nu ai nici o casa prea spatioasa, nici gradina mult-visata, ci doar un simplu balcon care nu iti ofera prea multa satisfactie. Vara aceasta fa-ti timp pentru tine si tot ceea ce te inconjoara, acorda mai multa atentie lucrurilor care te ajuta sa te relaxezi si sa iti recapeti echilibrul de care ai nevoie.

Stim ca in marile centre urbane este destul de dificil sa te gandesti la un spatiu numai al tau, unde sa iti poti bucura imaginatia si relaxa mintea, chiar din confortul casei tale. Tocmai de aceea venim in sprijinul tau cu idei si solutii pentru a-ti crea micul tau spatiu personalizat, chiar daca nu dispui de o curte intreaga, ci de un mic colt de gradina sau de un balcon. Nu trebuie sa calatoresti prea departe pentru a gasi oaza ta de liniste, ba din contra, te asiguram ca vei avea totul la indemana pentru a o construi tu singur intr-un timp rapid!

PASUL 1 – Reorganizeaza-ti balconul

Acesta este pasul pe care cu siguranta il stii, fiind intotdeauna necesar atunci cand incepem proiecte de redecorare a locuintei. De cele mai multe ori, balconul este intesat cu multe obiecte, unele folositoare, altele mai putin. Lucrurile pe care le folosim rar, dar si cele de care incercam sa scapam de ceva vreme, sunt primele care pot face loc noilor elemente de mobilier, plantelor sau obiectelor de decor. Stim ca nu-i usor sa renunti la unele lucruri, insa nu intotdeauna trebuie sa le arunci pur si simplu. In schimb, le poti recicla, le poti dona celor care au mai multa nevoie de ele decat tine sau, pe cele mai pretioase si deosebite, le poti restaura astfel incat sa se integreze armonios in noul tau decor.

PASUL 2 – Gaseste elementele care te definesc

Dupa ce ai eliberat spatiul, incearca sa vizualizezi obiecte de mobilier, diverse articole textile si plante, alaturi de culorile tale preferate si de reprezentari care iti definesc stilul. 

Vara aceasta, catalogul Kaufland vine in intampinarea dorintelor tale cu o gama diversificata in ceea ce priveste plantele, articolele si accesoriile de gradina. Astfel, saptamana aceasta poti fi surprins de promotii generoase in randul plantelor la ghiveci de dimensiune mica – perfecte pentru un spatiu restrans. Fie ca vrei sa calatoresti cu gandul pe taramurile parfumate din Provence alaturi de selectia de lavanda, fie ca iti doresti sa te inconjori de extravaganta exotica a orhideei, oferta Kaufland vine in sprijinul tau cu preturi accesibile la o gama variata de plante la ghiveci. Daca esti un melancolic incurabil si te intereseaza sa iti transformi balconul intr-un loc de relaxare plin de buchete intregi de lavanda, unde sa poti citi cartea preferata sau sa bei ceva racoritor alaturi de cei dragi, gasesti cateva idei bune chiar aici

De asemenea, nu uita ca fiecare planta are nevoile ei, iar daca vrei sa te bucuri din plin si cat mai mult timp de lavanda, uite cateva idei care te pot ajuta. 

Daca adori verdele si senzatia de jungla amazoniana, inspira-te din numeroasele plante care se extind rapid pe pereti. La noi, des intalnita la blocuri este iedera, o planta nu foarte pretentioasa care te va incanta si te va racori in sezonul cald. Nu uita ca si pe aceasta o gasesti in supermarketul de langa casa ta, alaturi de suportul destinat plantelor agatatoare. Nu trebuie sa te limitezi doar la oferta Kaufland, pe Kimbino poti gasi toate cataloagele supermarketurilor tale preferate, iar cu siguranta vei gasi tot ceea ce cauti pentru a-ti indeplini visul.

PASUL 3 – Micul tau colt de Rai

Aici totul depinde numai de preferintele si creativitatea ta, pentru a fi satisfacut de transformarea balconului tau. Dupa ce te-ai hotarat cu privire la aspectele esentiale pe care vrei sa le pui in practica, consulta online piesele de mobilier, dar si accesoriile de care vei avea nevoie: jardiniere pentru  flori, lampi, felinare superbe si suporturi minunate din lemn pentru plantele tale. Cu siguranta toate acestea vor oferi un efect spectaculos! Dupa ce ai terminat toate cumparaturile, nu iti ramane decat sa asezi totul in armonie, exact asa cum iti place tie. 

Dupa zilele lungi de vara, tot ce iti ramane de facut la sfarsitul zilei este sa te relaxezi pe un scaun comod, in bataia luminii felinarului, admirand mirosul imbietor al florilor din mica ta gradina urbana. 

Speram ca sfaturile noastre sa te ajute si sa iti trezeasca pofta de gradinarit in locuinta ta. Orice mic spatiu din casa ta poate deveni intr-o clipita atractia principala a tuturor, asa ca nu ezita sa iti pui creativitatea si talentul la incercare. 

Iti recomandam si cateva carti tematice, pentru a te inspira si a invata de la cei mai buni in domeniu: „Urban Flowers: Creating Abundance in a Small City Garden”, de Carolyn Dunster, „The Balcony Gardener”, de Isabelle Palmer si chiar „The Edible Balcony”, de Alex Mitchell pentru pasionatii de gatit si gurmanzi.

Surse:

  1. https://www.kimbino.ro/
  2. http://casesicalatorii.ro/cele-mai-frumoase-balcoane-cu-lavanda/
  3. https://ingrijireaflorilor.ro/cum-se-ingrijeste-lavanda-ghiveci/

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare