Amenajarea gradinii

#manusi #sfaturi practice #manusi gradinarit #manusi perfecte gradinarit

Cum alegi manusile perfecte pentru gradinarit

Manusile sunt un accesoriu indispensabil pentru gradinarit. Pe piata exista numeroase modele, insa acestea trebuie achizitionate in functie de anumite criterii. Ele trebuie sa fie in primul rand confortabile, durabile si suficient de groase pentru a proteja mainile de taieturi, zgarieturi sau alte tipuri de leziuni. Iata cateva sfaturi utile care te pot ajuta sa cumperi manusile perfecte pentru gradinarit:

1. Materiale impermeabile

Manusile pentru gradinarit trebuie sa fie in primul rand realizate din materiale impermeabile, pentru a-ti tine mainile mereu uscate atunci cand lucrezi cu apa si solul umed. In plus, manusile din materiale impermeabile sunt usoare si lasa pielea sa respire.

2. Atentie la dimensiunile manusilor

Manusile perfecte pentru gradinarit trebuie sa treaca peste incheietura mainii, pentru a le proteja de murdarie sau alte materiale ce pot intra foarte usor in ele. Poti alege chiar niste manusi cu elastic in jurului inchieturii mainii. In cazul in care lucrezi cu plante cu spini, precum trandafirii, cel mai indicat ar fi sa alegi manusi care acopera mainile pana la cot.

3. Tampoane antiderapante

Pentru a evita eventualele incidente, manusile pentru gradinarit trebuie prevazute cu tampoane antiderapante pe degete si pe palme. Acestea vor ajuta la prevenirea alunecarii mainilor si vor oferi o aderenta mai puternica atunci cand se lucreaza cu lopeti sau alte unelte de gradinarit.

4. Verifica confortabilitatea

Atunci cand iti achizitionezi manusi pentru gradinarit, verifica in primul rand confortabilitatea acestora. Strange mana pumn si desfa-o de mai multe ori, pentru a vedea daca acestea te strang sau sunt prea mari.

5. Alege materiale rezistente la substantele chimice

In cazul in care lucrezi in gradina cu substante chimice ce pot ataca pielea sau alte materiale toxice, cel mai bine ar fi sa ai la indemana si niste manusi din neopren. Acest material este foarte rezistent si iti va proteja mainile de orice substanta ce poate dauna pielii.

Sursa foto: fleamarketgardening.org

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului