Amenajarea gradinii

#amenajare gradina #intrare gradina #alee gradina

Cum amenajezi intrarea in gradina

Intrarea in gradina poate fi amenajata in asa fel incat sa se delimiteze spatiile in curte si sa imbie lumea sa patrunda in aceasta zona.

Iata in continuare cateva modalitati de a amenaja intrarea intr-o gradina:
 

Rolul amenajarii unei intrari in gradina


In gradina se intra adesea pur si simplu, pe o alee sau pe o poarta. Acest spatiu de trecere ar putea primi mai multa atentie, astfel incat sa atraga toate privirile. Intrarea in gradina ar trebui sa fie primitoare, interesanta si sa reflecte ceva din stilul proprietarului. Selectarea atenta a unor plante si cateva elemente ca amprenta personala sunt cheia amenajarii unei intrari remarcabile de gradina.

O intrare deosebita, cu o pergola sau cu bolte de flori arata vizitatorilor ca proprietarul iubeste plantele, viata salbatica si spatiile verzi si ingrijite. Micile detalii, precum niste flori curgatoare, ii face pe vizitatori sa se simta imediat relaxati intr-un mediu ospitalier. In unele cazuri, intrarea in gradina este singurul loc pe care apuca sa-l vada cineva care vine in vizita. Daca le face placere ce vad, o vor remarca si vor dori sa se intoarca.

In plus, intrarea in gradina delimiteaza foarte clar spatiile si contribuie la aspectul organizat al intregii proprietati. Poate fi vorba despre intrarea principala de pe domeniu, cu o alee care duce la usa din fata casei sau poate fi o intrare secundara, din curte.
 

Alegerea plantelor pentru intrarea gradinii


Prima impresie este cea care conteaza la intrarea in gradina. Aceasta zona verde este recomandat sa fie amenajata in asa fel incat sa prezinte interes pe toata durata anului. Foloseste plante verticale care produc fructe toamna si iarna si care sunt inflorite in sezonul cald. Plantele verticale pot fi sustinute de o pergola cu rol de poarta a gradinii. Apoi, cum adesea intrarile in gradini sunt inguste, plantele verticale atrag privirea in sus, echilibrand proportiile.

Utilizeaza plante decorative, cu un frunzis sau o textura interesanta pentru zona inferioara. Pentru un spatiu dinamic si plin de viata, opteaza pentru plante care atrag insectele si animalele. Este bine sa construiesti borduri de flori colorate, pentru a face plimbarea si mai placuta.
 

Construieste o alee la intrarea in gradina


Una dintre cele mai eficiente metode de a semnaliza prezenta gradinii si de a conduce pasii in interiorul acesteia este prezenta unei alei. Alege materiale naturale precum piatra sau nisipul si construieste o alee din fata intrarii si continua in gradina ca un drum central.
 

Adauga obiecte decorative si asigura iluminatul


Aseaza urne, statui sau alte obiecte decorative care incadreaza frumos intrarea. Daca vrei sa obtii un aspect clasic, piesele de acelasi tip trebuie asezate simetric, de o parte si de alta.

Opteaza pentru niste accesorii de gradina care sa asigure iluminatul. Seara, intrarea sau iesirea din gradina trebuie sa se vada bine, mai ales daca in gradina este amenajata si o terasa unde iti petreci timpul des.

Sursa foto: finegardening.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului