Amenajarea gradinii

#decoratiuni gradina #amenajare gradina #gradina de paste

Cum decorezi gradina pentru Paste

De Paste, poti face decoratiuni speciale pentru gradina. Daca este frumos afara, organizeaza masa de Paste in aer liber si bucate-te de verdeata si de decoratiunile vesele ale acestei sarbatori.

Pentru a decora gradina de Paste, trebuie sa folosesti pamant, iarba, muschi, flori de primavara, alaturi de obiecte decorative precum iepuri, pui sau oua incondeiate si lumanari. Adauga niste pietre rotunjite pentru a intregi decorul. In cazul in care ai musafiri de Paste, acestia vor fi impresionati de decoratiunile alese pentru gradina.

Iata in continuare cateva posibilitati de a decora gradina pentru Paste, folosind plante si mici obiecte de decor:

1 Copac cu oua de Paste

Foloseste oua de decor pentru a le agata in pomii imuguriti. Impodobeste un astfel de copac cu oua ca si cum ar fi un brad de Craciun. Pe crengile inca golase, ouale prinse cu panglici colorate ies in evidenta si inveselesc locul. Foloseste oua cu dimensiuni, culori si modele diferite, pentru ca impactul vizual sa fie maxim. Daca ai animale de companie, prinde ouale undeva unde acestea nu pot ajunge.

2 Cos de Paste cu iarba

Pregateste propriul tau cos verde pentru Paste. Alege un cos din nuiele, atractiv si mediu. Pune pe fundul lui o bucata de plastic, apoi adauga pamant si seminte de iarba. Uda-l si apoi lasa-l intr-un loc cu mult soare. In aproximativ doua saptamani va aparea iarba proaspata, pe care o poti folosi pentru a aseza in ea ouale de Paste.

3 Cos de Paste cu muschi si lumanare

Umple un cos impletit cu pamant acoperit cu muschi si flori. Aseaza un ghiveci de lut culcat, pune muschiul deasupra lui si aseaza o lumanare mica in ghiveci. Gaseste un loc in gradina unde cosul poate fi admirat si aprinde lumanarea in noaptea de Paste.

Sura foto : sparklepetal.files.wordpress.com



4 Sfantul Mormant

In unele tari, se construiesc in miniatura scene ale Sfantului Mormant sau ale rastignirii. Cu ajutorul unor placi si pietre poti construi in gradina o mica pestera la care sa adaugi o cruce facuta din ramuri de copac.


5 Flori de Paste

Daca ai deja cateva flori de Paste inflorite in gradina, creeaza in jurul lor o poveste. Narcisele si lalelele sunt unele dintre cele mai intalnite flori de Paste. Poti aseza la picioarele lor oua de Paste sau iepurasi si pui de gaina decorativi.

6 Cos de Paste pentru cadou

Foloseste bulbii de primavara pentru a-i oferi cadou cuiva chiar de Paste. Alege un cosulet frumos, cu toarta, imbraca-l cu un material textil in culori calde, pune bulbii intr-o punga transparenta si leag-o frumos. Adauga in cos iepurasi decorativi, o pereche de manusi pentru lucrul in gradina si o mini stropitoare colorata. In acest fel, vei oferi unei persoane dragi un cadou frumos si util chiar la inceput de primavara.

Sursa foto: digdropdone.com



7 Ghivece de Paste

Daca ai in gradina ghivece de flori de aceeasi dimensiune, asezate impreuna, decoreaza-le cu motive de Paste si pune in ele lalele, narcise, zambile. Cand sunt impreuna, efectul este mai puternic. Poti decora ghivecele cu vopsea, desenand oua, iepuri, miei si alte simboluri ale Pastelui.

Sursa foto: southernliving.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului