Amenajarea gradinii

#amenajare gradina #tipuri de gradini

Cum faci gradina sa arate, sa miroasa si sa sune bine

Pentru multa lume, gradina este mai mult decat un spatiu exterior unde cresc plantele. Ea a devenit un fel de camera in aer liber. Gradina poate fi amenajata in asa fel incat sa fie un spatiu care sa bucure simturile: vazul, auzul, mirosul. In acest fel, timpul petrecut aici este unul calitativ. Susurul unei fantani, clinchetul unor clopote de vant, rotunjimea unui rasad de flori sunt cateva elemente de succes.

Iata in continuare cum poti face gradina sa arate, sa miroasa si sa sune bine:

Sunete in gradina


Unele sunete pot fi linistitoare, creand o atmosfera de pace si relaxare in gradina. Poti folosi o fantana arteziana pentru gradina sau poti construi un iaz. Zgomotul apei este linistitor, iar astfel de amenajari arata foarte bine intr-un decor natural.

Agata pe terasa casei cateva clopote de vant. Nu trebuie sa fie multe, deoarece sunetul acestora este bine sa fie delicat. La fiecare adiere, clopotele se ciocnesc intre ele, creand un sunet placut.

Planteaza langa terasa sau langa ferestre copaci. Frunzisul care fosneste este unul dintre cele mai relaxante sunete dintr-o gradina.
 

Aspect vizual


Daca iti place cum arata gradina ta, vei petrece mai mult timp in aer liber. Alege un stil pentru gradina, in functie de preferintele si nevoile tale.

Pentru o gradina geometrica, echilibrata, alege stilul francez. Pentru o gradina cu un aspect abundent, alege stilul englezesc de amenajare.

Pentru o gradina zen, opteaza pentru stilul feng shui. In cazul in care ai amintiri placute din copilarie, cand te jucai in gradina bunicilor, ia in consideratie si posibilitatea unei amenajari rustice.

Pe langa felul in care asezi plantele in gradina, un aspect vizual placut este asigurat si de obiectele de decor. Exista numeroase decoratiuni care adauga cateva accente in diverse zone ale gradinii, pe langa plantele propriu-zise. Foloseste acele decoratiuni la care ai visat mereu, cum sunt piticii de gradina, urnele de lut, mobilierul de bambus, placile de portelan sau lampioanele de sticla cu lumanari. Creeaza-ti propriul univers in gradina ta, in functie de formele, culorile si materialele care ti se potrivesc.
 

Parfum


Opteaza pentru cateva dintre cele mai parfumate flori atunci cand amejanezi gradina. Cand ai flori proaspete, vrei sa te bucuri nu doar de aspectul lor, dar si de miros. Acestea pot fi asezate strategic, in zonele in care stai afara, pe langa terasa sau sub ferestre. De asemenea, le poti taia pentru a face buchete colorate si parfumate, perfecte pentru a inveseli o camera.

Petuniile, trandafirii, regina noptii, crinii, liliacul, zambilele, lacramioarele sunt cateva dintre cele mai parfumate flori de gradina. Descopera Cum sa creezi o gradina parfumata.

Pe langa parfumul natural al florilor, in gradina poti folosi si lumanarile parfumate care sunt prea tari pentru a fi folosite in interior. Aseaza-le in recipiente de sticla, de-a lungul aleilor sau pe masa de pe terasa si asigura un iluminat romantic si parfumat in serile calduroase.

Sursa foto : decorationideas.wordpress.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare