Amenajarea gradinii

#amenajare curte #curte interioara #curte eleganta #amenajarea gradinaii

Cum poti avea o curte interioara eleganta: 3 idei de design

Curtea interioara este adesea trecuta cu vederea si nu beneficiaza de un design spectaculos, deoarece toata atentia ta se indreapta asupra amenajarii gradinii. Da, este important sa ai o gradina amenajata intr-un mod cat mai deosebit, dar in acelasi timp este bine sa te ocupi si de aspectul curtii interioare (patio). Spre deosebire de gradina, care de cele mai multe ori este amplasata in spatele casei sau in lateralul ei, curtea interioara este in fata casei, ceea ce inseamna ca este cea mai vizibila zona.

Sunt cateva detalii importante de care trebuie sa tii cont cand iti amenajezi curtea interioara. Impreuna, aceste detalii creeaza un design elegant, demn de luat drept model de prieteni, dar si de cei care au posibilitea sa iti observe proprietatea.


Pavajul, primul lucru de care trebuie sa tii cont

Pavajul curtii interioare joaca un rol primordial in crearea unui design elegant. Gazonul este o solutie buna pentru curtea interioara, dar poate fi greu de intretinut in lunile secetoase, cand pot aparea zone golase, in care iarba este arsa. Tocmai de aceea, specialistii iti recomanda sa imbini zonele acoperite de gazon cu zone acoperite de pavaj din beton.

Acesta din urma este mult mai trainic si confera curtii interioare un aspect ingrijit. Poti opta fie pentru crearea unei alei pavate, de la poarta pana la casa, fie pentru pavarea unei zone mai mari, in care amenajezi un loc de luat masa.


Amenajarea unui mic iaz

Desi costa mai mult, amenajarea unui mic iaz in curtea interioara poate conferi spatiului un plus de eleganta si personalitate, mai ales daca il ingradesti cu pietre decorative, flori colorate sau specii de iarba ornamentala.


Curte interioara cu pietris

Pietrisul poate fi o alegere buna pentru amenajarea curtii interioare, deoarece confera spatiului un aspect ingrijit si elegant. Desigur, o aruncare la intamplare a pietrisului pe solul din curtea interioara nu este cea mai fericita alegere.

Trebuie sa te gandesti la un design care sa iasa in evidenta si sa creeze un impact vizual placut. Nu te feri sa folosesti ghivece pline cu flori sau plante decorative prin frunze pentru a sparge monotonia pietrisului si pentru a adauga un plus de culoare curtii. Cu cat ai mai multe ghivece decorative, cu atat vei obtine un design mai elegant si iti vei transforma curtea interioara in vedeta proprietatii tale.



Sursa foto: hgtvremodels.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului