Amenajarea gradinii

#deseuri #costuri #poluare #amenajare gradina #gradina eco

Cum poti obtine un paradis eco la tine in gradina

Amenajarea unei gradini inedite este, de multe ori, mult prea costisitoare, fiind risipiti foarte multi bani pe ingrasaminte, pesticide si apa. Pe deasupra este si daunatoare pentru mediu, intrucat se aduna o gramada de deseuri provenite de la frunze uscate, crengi de copaci ori materialele de constructie folosite pentru amenajare. Pentru a preintampina efectele negative pe care amenajarea unei gradini le are asupra ta si a mediului, poti alege variante eco pentru a obtine un paradis verde la tine in gradina. Iata cateva idei care te-ar putea ajuta!


1. Redu volumul de deseuri

Pentru a reduce cantitatea mare de deseuri, este recomandat sa plantezi flori care se dezvolta pe o perioada indelungata de timp si sunt rezistente la schimbarile climatice. In plus, este indicat sa pastrezi zona verde pe un spatiu cat mai intins. Astfel, nu vei mai folosi materiale de constructie pentru a amenaja poteci de trecere.


2. Redu cantitatea de apa consumata

Pentru a obtine un paradis eco la tine in gradina este indicat sa reduci cantitatea de apa pe care o folosesti pentru ingrijirea gradinii. In acest sens, poti adauga compost in sol pentru a imbunatati absorbtia si retentia apei. De asemenea, pentru a reduce evaporarea umezelii si pentru conservarea apei poti folosi mulci.


3. Redu cantitatea de ferttilizatori si pesticide

Pentru a reduce nevoia solului de ingrasaminte chimice sau pesticide, poti alege sa folosesti compost. In plus, este indicat sa folosesti plante native, intrucat acestea necesita mai putine ingrasaminte si pesticide. Este recomandat sa adaugi mulci in jurul copacilor si in jurul paturilor de flori, pentru a preveni aparitia buruienilor.


4. Recicleaza deseurile

Un alt mijloc prin care sa protejezi mediul inconjurator si sa-ti amenajezi un paradis eco la tine in gradina este sa reciclezi deseurile. Asadar, crengile de copaci si frunzele uscate le poti folosi pentru mulcire. In plus, cand vrei sa schimbi florile sanatoase cu altele este recomandat sa le donezi organizatiilor nonguvernamentale sau prietenilor, in loc sa le arunci.

Sursa foto: theperfectarts.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului