Amenajarea gradinii

#gradina #flori #plante #bere

Cum poti utiliza berea in gradina

Stiai ca berea este folosita si in bucatarie pentru sosuri, marinate si pentru a fragezi carnea de pui? Un studiu recent a concluzionat ca berea contine o cantitate surprinzatoare de proteine si ca hameiul, cel care da berii gustul amarui este un puternic agent anticancerigen. Aceasta bautura poate avea si alte utilizari, atat in casa cat si in gradina . Iata cateva dintre ele:


1 Atrage fluturii


Chiar daca unii dintre noi ar crede ca fluturii sunt atrasi de nectarul florilor din gradina, nu este tot timpul asa. Fluturii sunt atrasi si de seva copacilor, mirosul de fructe putrezite sau de urina, gunoi sau chiar... bere.

Daca vrei sa atragi fluturi in gradina fa o mixtura din urmtoarele ingrediente:

  • 0,5 kg zahar
  • 0,5 l bere
  • 3 banane coapte zdrobite
  • 1 ceasca de melasa sau sirop
  • 1 ceasca de suc de fructe
  • 1 pahar de rom

Amesteca toate aceste ingrediente si unge copacii, gardul si pietrele din gradina cu mixtura obtinuta. Sau poti sa inmoi un burete in solutia obtinuta pe care sa-l agati ulterior de crengile copacilor din gradina.


2 Alunga insectele


In cazul in care gradina ta este invadata de insecte care iti distrug florile si plantele decorative apeleaza la bere pentru a le alunga.

Inmoaie cateva felii de paine in bere si amplaseaza-le strategic in locurile care au fost invadate de insecte. Nu vei mai avea probleme cu insectele care te vor lasa sa te bucuri de florile tale.


3 Te scapa de melci


Melcii fara cochilie sunt o problema presanta pentru multi pasionati de gradinarit pentru ca se hranesc cu frunzele, radacinile, tuberculii sau chiar fructele diverselor plante.

Poti scapa de melci cu ajutorul unor capcane. Umple cateva capace mai adanci cu bere si plaseza-le pe pamant sau in oricare alt loc pe care vrei sa-l cureti de melci.


Citeste mai multe despre:



4 Da luciu plantelor


Sterge frunzele plantelor din gradina sau din interior cu o carpa inmuiata in bere pentru ca acestea sa capete un luciu deosebit.

De asemenea, pulverizeaza bere pe petele maronii de pe frunze. Frunzele vor absorbi zaharurile din bere, iar cresterea lor va fi stimulata, petele disparand odata cu fungusul.


5 Indeparteaza rugina


In cazul in care nu reusesti sa deschizi un lacat ruginit al vreounei magazii, agita ca pe sampanie o bere, pulverizeaza peste lacat si asteapta timp de cateva minute. Rugina va putea fi foarte usor indepartata.

De asemenea cu ajutorul unei cesti cu bere poti curata mai usor ghivecele de flori sau urmele de rugina de pe orice suprafata de metal.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare