Amenajarea gradinii

#grau #grau incoltit #incoltire grau #plantare grau

Cum pui grau la incoltit

Graul incoltit este considerat un adevarat elixir al tineretii, datorita continutului ridicat de substante organice benefice organismului. In aceasta perioada a anului, persoanele care vor sa afle daca vor avea parte de noroc in anul care vine, pun grau la incoltit. Cu cat creste mai des, cu atat se considera ca norocul va fi mai mare.

In general, graul se pune la incoltit de Sfantul Andrei, dar daca nu ai reusit sa faci acest lucru, timpul inca nu este pierdut. Graul germineaza repede, astfel ca de Craciun il poti aseza pe masa festiva sau il poti folosi ca decor natural.

Exista mai multe metode prin care poti pune graul la incoltit, dar noi ti-o prezentam pe cea mai folosita dintre ele.


Pune semintele la inmuiat

Ai nevoie de aproximativ o cana de grau uscat. Cantitatea trebuie marita in cazul in care folosesti o tava foarte spatioasa. Varsa semintele intr-un borcan transparent si acopera-le cu apa. Lasa semintele la inmuiat peste noapte.


Spala semintele si lasa-le la scurs

Dimineata, varsa apa in care s-au inmuiat semintele si strecoara-le. Clateste-le de cateva ori cu apa rece si lasa-le in scurgatoare pentru 1-2 zile sau pana cand incep sa germineze. Zilnic, trebuie sa uzi graul cu apa proaspata de doua ori, dimineata si seara.


Asaza graul germinat intr-o tava cu pamant

Dupa cateva zile, graul tau ar trebui sa-si mareasca volumul, iar semintele trebuie sa aiba deja un vlastar tanar, de aproximativ 1 cm.

Ia o tava cu margini inalte si presara un strat de pamant de 2-3 cm. Este indicat sa folosesti pamant de gradina sau de padure.

Presara graul germinat pe sol si uniformizeaza-l pe toata suprafata pamantului. Acopera tava cu o hartie de ziar si uda hartia cu apa. Ai grija sa uzi graul in fiecare zi, de doua ori si sa-l acoperi la loc cu hartia de ziar.

Dupa cateva zile, ar trebui sa obtii o tava plina cu grau incoltit, care seamana cu un covor de iarba. La inceput, graul incoltit va avea o culoare galbuie. Muta tava pe un pervaz, unde grau poate primi lumina naturala a soarelui si continua sa-l uzi de doua ori pe zi.

Sursa foto:shescraftycrafty.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare