Amenajarea gradinii

#felinar #semineu #trandafiri #mobilier fier forjat #gradina englezeasca #gradina romantica

Cum sa ai cea mai romantica gradina

Gradinile romantice, cunoscute si drept gradini engleze, au un farmec aparte. Mobilierul alb, pergolele cu trandafiri parfumati, felinarele sunt toate la un loc elemente care predispun la visare. Iata ce nu trebuie sa lipseasca dintr-un astfel de spatiu.

 

Mobilierul



Primul pas in realizarea unei gradini romantice este definirea propriului stil, astfel incat elementele sa formeze un tot unitar. Intr-o gradina romantica poti folosi mobilier din fier forjat ori un foisor pe structura metalica, fantani si statui mici.



Daca ti-ai propus sa amenajezi o gradina engleza, atunci cu siguranta visezi cu ochii deschisi sa te relaxezi, sa te eliberezi de stresul cotidian in intimitatea propriei tale curti. De aceea, trebuie sa o transformi in refugiul ideal pentru destindere. O canapea din rachita, cu perne moi, un leagan sunt piese esentiale in acest spatiu. Pergolei acoperita cu vegetatie ii mai poti adauga un element care va crea un plus de intimitate: perdelele albe, din panza subtire, diafana.

Luminile



Trebuie sa tii cont ca doar o lumina adecvata va pune in valoare aceasta gradina. Iar felinarele nu pot lipsi sub niciun chip. Poti alege lampi conectate la reteaua electrica sau felinare cu lumanari.

Plantele



Coltisorul romantic din gradina ta trebuie sa beneficieze de un belvedere special, insa daca nu il ai, atunci trebuie sa creezi unul. Si cum poti sa o faci mai bine decat cu ajutorul florilor? In principal, al trandafirilor. Fie ca e vorba despre tufe de trandafiri ori despre trandafiri cataratori, cu care sa imbraci o pergola, acestia vor oferi nu doar culoare, ci si un parfum aparte.



O patura de flori, ghivece uriase ori cosuri din rachita cu plante multicolore vor crea un tablou unic de care iti va fi greu sa te desparti chiar si dupa lasarea serii. Important este ca totul sa para natural, spontan. Uita, asadar, de simetrie si de diviziuni in forme geometrice.

Semineul



Si sa nu uitam de semineu. Asa cum intr-un living, acesta este elementul care confera intimitate spatiului, asa si intr-o gradina romantica, semineul va inspira tocmai ideea de caldura, de apropiere, motiv pentru care este absolut necesara prezenta lui.

Sursa foto: pourfemme.it

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului