Amenajarea gradinii

#gradina #amenajare gradina #iluminare gradina #crpuri de iluminat

Cum sa ai o gradina frumos luminata pe timpul noptii

Daca iti doresti un spatiu de vis in gradina ta si pe timpul noptii, este ideal sa iei in calcul sistemele de iluminat speciale pentru exterior. Nu este dificil sa iti decorezi gradina, astfel incat sa arate minunat si noaptea, daca ai accesoriile potrivite si putina imaginatie. Iti prezentam cum poti face din gradina ta un spatiu stralucitor, fara prea mult efort.


Alegerea culorilor

Pentru a nu incarca foarte tare aspectul gradinii tale, este ideal sa alegi de la inceput o cromatica pentru toate decoratiunile. Alege culorile, in functie de stilul care te caracterizeaza, si tine cont de elementele pe care vrei sa le evidentiezi. Nu folosi totusi prea multe lumini deoarece vei strica efectul relaxant pe care ar trebui sa il ofere iluminatul gradinii, iar rezultatul va fi contrar asteptarilor.


Alegerea accesoriilor

Corpurile de iluminat eco sunt de preferat pentru gradina ta, intrucat economisesc energie electrica, dar le poti gasi si sub diverse forme: flori, pietre. Poti decora gradina cu pietre fosforescente de o parte si de alta a aleii, iar efectul va fi minunat.

O alta metoda de iluminat o reprezinta lampioanele din hartie colorata care se alimenteaza solar si pe care le poti agata de crengile copacilor din gradina ta.

Lumanarile sunt oricand o solutie buna pentru a lumina gradina. Pune lumanarile in felinare, pe care le poti pozitiona de-a lungul aleii pentru vei crea o atmosfera romantica.

Tehnologia avansata iti permite sa folosesti LED-urile potrivite pentru gradina ta. Poti alege dintr-o paleta variata de culori pe cele pe care ti le doresti. In plus, poti face in asa fel incat zonele din gradina unde ai instalat LED-urile sa lumineze la fiecare fosnet al frunzelor.


Optimizarea iluminatului

Programeaza functionarea corpurilor de iluminat exterior numai pe timp de noapte pentru a evita consumul inutil de energie.


Cere sfatul unui expert

In cazul in care nu te descurci pe cont propriu, nu ezita sa apelezi la un expert. Peisagistii lucreaza impreuna cu designerii, iar acesti specialisti te pot ajuta sa obtii gradina mult visata si pe timpul noptii.



Sursa foto: lebloglaurielumiere.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului