Amenajarea gradinii

#gradina #gradina organica #seminte organice #ferilizator

Cum sa ai o gradina organica

Daca vrei sa investesti in sanatatea ta si a familiei tale si ai o gradina pe care o poti utiliza dupa bunul plac, opteaza pentru o gradina organica.  Acest lucru implica produse care se dezvolta in mod natural, din seminte care nu au fost expuse substantelor chimice.


Gradinile organice erau un lucru absolut normal pana in urma cu ani buni, cand gradinarii, taranii si chiar producatorii nu aveau in gradinile lor altceva decat produse 100% naturale, dezvoltate fara niciun fel de  artificiu.


Iata ce inseamna si ce implica sa ai o gradina organica


seminte organice


Atunci cand te hotarasti sa plantezi legume si fructe organice, este foarte important sa achizitionezi doar seminte care nu au fost tratate chimic. Cauta un distribuitor de seminte organice certificate si achizitioneaza de la acesta tot ce te intereseaza.


In mod evident, din aceste seminte nu vor iesi roade cu forme, dimenisuni si culori perfecte, insa poti avea siguranta ca sunt sanatoase.


Lumina naturala


Incearca sa plantezi fructele si legumele in cea mai insorita zona din gradina ta. 6 -  8 ore de soare pe zi, sunt absolut necesare pentru ca plantele sa se dezvolte intr-un mod cat mai frumos si sanatos.  Chiar daca plantezi roadele intr-o sera, evita sa le oferi lumina artificiala.


Lumina naturala este o necesitate pentru plantele din gradina, mai ales daca doresti ca roadele sa fie pe masura asteptarilor tale, adica gustoase si sanatoase.


Fara fertilizatori artificiali


Desi sunt o inventie exceptionala, fertilizatorii artificiali afecteaza calitatea roadelor din gradina. Desigur ca produsele de fertilizare stimuleaza cresterea, inflorirea, infrunzirea si aparitia fructelor si a legumelor, insa daca vrei sa pui pe masa alimente sanatoase, lasa-le pe acestea sa se dezvolte in ritmul lor propriu.


Nu uita ca fertilizatorul, care este un produs chimic la baza, se va regasi din belsug si in fructele si legumele pe care le vei manca.


Opteaza pentru ingrasamant natural


Turba , gunoiul din grajd sau iarba verde puse la radacina arborilor roditori, constituie ingrasaminte perfecte si absolut sanatoase pentru fructe si legume.


Turba este imbogatita cu nutrienti si este recomandata pentru gradinile fructifere. Acest ingrasamant imbunatateste structura solului si hraneste plantele.


Gunoiul din grajd imbunatateste structura solului, cu doua  conditii: sa nu fie in stare pura si sa nu fie proaspat.  Este de preferat ca acesta sa se utilizeze toamna si sa fie amestecat cu cu paie, frunze uscate sau pamant.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului