Amenajarea gradinii

#gradina mica #ingrijire plante #seminte

Cum sa ai o gradina roditoare toamna

Temperaturile blande din timpul toamnei ofera conditiile perfecte pentru ca unele plante sa se dezvolte armonios, astfel ca ingrijirea gradinii trebuie sa continue si in acest sezon. Iata cateva ponturi care iti pot fi de folos pentru a avea o gradina roditoare toamna!

1. Pregatirea gradinii de toamna

Scapa de tot ce este vechi si fa loc plantelor noi! Asadar, curata gradina de buruieni si scoate plantele care nu se mai dezvolta de acum inainte din cauza bolilor sau a caldurii excesive din timpul verii (rosiile, mazarea). In plus, radacinile legumelor pe care deja le-ai cules nu fac decat sa ocupe loc inutil in gradina. Cartoful, ceapa si porumbul sunt legume care sunt culese, in general, vara.

Prin urmare, este indicat sa scapi de orice buruieni din gradina, fiindca acestea ar putea sa ia din umiditatea si substantele nutritive de la plantele tinere.

Un alt aspect de care este important sa tii cont cand ingrijesti gradina toamna este calitatea solului. Poti folosit unele materii organice, cum ar fi compostul, pentru ca plantele sadite sa se dezvolte bine inca de la inceput.

2. Alegerea semintelor

De obicei, toamna, se folosesc seminte pentru plantare. Insa, acestea nu trebuie sa fie din sezonul trecut. Pentru a obtine rezultate favorabile, renunta la semintele care ti-au ramas din primavara si cumpara altele noi.

3. Plantele au nevoie de ingrijire constanta

Dupa ce ai sadit plantele de toamna, incepe partea cea mai grea: ingrijirea lor constanta. Legumele au nevoie sa fie bine hidratate, mai ales in luna septembrie, cand temperaturile se mentin inca ridicate. Acestea trebuie udate o data pe saptamana, dimineata sau seara tarziu.

De asemenea, toamna este indicat sa acorzi o atentie deosebita bolilor si daunatorilor din gradina. Gaurile sau petele de pe frunze pot fi semne ca planta are probleme si trebuie ingrijita. Daca observi din timp problemele, daunele vor fi mult mai mici, astfel ca poti salva planta.

Pentru ca temperaturile vor incepe sa scada, plantele au nevoie de protectie in plus. Pentru aceasta poti construi o sera care sa le protejeze de vant, de ploi si chiar de ger. In acest fel, vei avea legume in gradina pana la inceputul iernii.

Sursa foto: deeprootsathome.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare