Amenajarea gradinii

# intretinere mobilier #mobilier exterior #mobila gradina #mobilier gradina

Cum sa alegi si sa ingrijesti mobilierul de gradina

Pe masura ce vremea se incalzeste, incepem sa visam deja la dupa amieze linistite si seri lungi petrecute in gradina. Decorul splendid din zilele calde nu poate fi complet fara mobilierul de gradina, adecvat si confortabil. Acum este momentul ideal sa alegi cel mai potrivit model de mobilier pentru gradina.

Stilul minimalist ramane in tendinte, cu metal si lemn, dantelarii delicate, fier forjat si otel acoperit cu pulbere in nuante discrete. La capitolul tesaturi pentru exterior, tehnologia s-a imbunatatit si astazi gasim mobilier imbracat in tesaturi rezistente, dar in acelasi timp delicate si moi la atingere. Diversitatea modelelor si stilurilor este un alt avantaj.

Inainte sa iti achizitionezi mobilierul pentru gradina este important sa afli cat de usor poate fi acesta ingrijit si ce tratamente speciale necesita.

Cum ingrijesti mobila de exterior

Mobilierul din lemn

Mobila de lemn pentru gradina poate fi lasata afara tot timpul anului, atat timp cat este curatata si tratata cu ulei special, cu regularitate. Spala lemnul cu o solutie facuta din apa si inalbitor, apoi aplica un strat de ulei pentru cherestea, de doua sau trei ori pe an.

Mobilierul din aluminiu

Aluminiul rezista la rugina, insa se poate pata si decolora. Pentru a prelungi durata de viata si utilizare a mobilierului de aluminiu, aplica periodic un strat subtire de ceara pentru masini. Spala mobila de doua ori pe an cu o solutie de apa si sapun.

Mobilierul din rachita

Mobila de rachita nu trebuie lasata afara o perioada lunga de timp. Aceasta ar trebui sa fie pastrata la umbra si acoperita cu o copertina. Mobila de rachita se curata regulat cu o perie moale sau cu aspiratorul, apoi se spala cu o solutie de apa si sapun, se clateste si se lasa sa se usuce.

Tesaturile pentru exterior

Atunci cand alegi mobila de exterior, la fel de important este ca si tesaturile folosite sa fie de calitate si usor de intretinut. Cauta modele care sunt facute din tesaturi rezistente atat la temperaturi ridicate, dar si la pete. Asigura-te ca pernele sunt facute din spuma reticulata de mare densitate, care va permite scurgerea apei si impiedicarea aparitiei mucegaiului.

De ce ar trebui sa tii cont atunci cand alegi mobilierul pentru gradina

Chiar daca sta in gradina, nu inseamna ca mobila de exterior este mai usor de ales decat cea pentru mobilarea casei. Inainte de a achizitiona setul de mobila pentru gradina, recomandat este sa iti pui cateva intrebari.

Cum vei folosi cel mai frecvent mobilierul – pentru a lua cina afara, pentru relaxare sau pentru intalniri cu prietenii? Mobilierul modular iti ofera posibilitatea de a reconfigura zona de sedere in functie de ocazie.

Mobilierul este potrivit temperaturilor din perioada verii, in regiunea in care stai? Cel mai bun mobiler de gradina este cel facut din materiale care rezista la coroziune si vant, ploaie, soare puternic si fluctuatii de temperatura.

Tesaturile sunt rezistente? Pentru ca sa reziste cat mai mult, tesaturile trebuie sa fie tratate cu solutii anti UV, apa, ulei si pete.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare