Amenajarea gradinii

#amenajare gradina #cascada #gradina

Cum sa construiesti o cascada mica

Sunetul apei curgand este renumit pentru starea de relaxare si liniste pe care o induce. Pentru a beneficia si tu de aceasta senzatie de bine, fara sa fii nevoit sa calatoresti, nu trebuie decat sa construiesti o cascada mica in spatiul din jurul casei. Ce ai de facut pentru a-ti duce proiectul la bun sfarsit, descopera in continuare!


1. Concepe planul de bataie


Inainte de a trece la munca propriu-zisa, este imporant sa concepi un plan detaliat al proiectului. Acesta ar trebui sa includa designul cascadei, materialele de care vei avea nevoie pentru a o realiza, dimensiunea acesteia, locul in care va fi amplasata etc.

Pozitionarea cascadei este foarte importanta, intrucat locul va decide dimensiunile acesteia, dar si spectaculozitatea rezultatului final.


2. Cumpara doar materiale de calitate


Odata ce ai conceput planul de lucru, pasul urmator este achizitionarea materialelor pe care le vei folosi la constructie. In acest sens, este recomandat sa tii cont de doi factori: costul si calitatea materialelor. Aminteste-ti ca un pret ridicat nu inseamna automat si o calitate superioara, de aceea, pentru mai multa siguranta, nu ezita sa apelezi la sfaturile unui profesionist. Astfel, vei putea descoperi care sunt cele mai bune materiale tinand cont de raportul calitate-pret.


3. Demareaza primele etape ale proiectului


De indata ce ai la dispozitie toate materialele de care ai nevoie, poti trece la munca propriu-zisa. Ia masuratorile cascadei si ale iazului pe care il vei construi, odata cu aceasta, dupa care marcheaza-le pe sol pentru a sti exact care este perimetrul pe care trebuie sa il sapi. Tine metrul la indemana pentru a putea masura adancimea gropii sapate. Specialistii sunt de parere ca iazul ar trebui sa fie de doua ori si jumatate mai mare decat cascada. Odata ce ai sapat iazul, decoreaza-l cu pietre de diferite dimensiuni si pietris.


4. Concepe designul cascadei

 

Dupa ce ai sapat groapa si te-ai asigurat ca ai la indemana liner-ul si pompa de apa a viitoarei cascade, purcede la aranjarea pietrelor din iaz astfel incat sa formezi cascada. Pozitia perfecta necesita timp si rabdare si ar putea fi, asadar, una dintre cele mai anevioase parti ale intregului proces. Asigura-te ca ai obtinut forma ideala inainte de a umple iazul cu apa si a testa cascada pentru prima data.


5. Umple iazul cu apa si bucura-te de cascada


In cele din urma, este momentul sa instalezi pompa de apa (urmeaza intocmai instructiunile care o insotesc). Umple iazul cu apa si pune pompa in functiune - in acest moment, apa ar trebui sa inceapa sa curga domol printre pietre si sa ajunga in iaz. In cazul in care pietrele se afla la inaltimea potrivita, suvoiul va produce un sunet linistitor, placut, diferit de cel al apei care curge de la robinet.

Daca vreti sa iti infrumusetezi cascada, poti alege oricand sa decorezi iazul cu plante acvatice (cum ar fi nufarul) sau sa aplici spoturi in apropierea acesteia, pentru a fi luminata si, asadar, pusa in evidenta, si la lasarea noptii.

Sursa foto: easy-outdoor-decor.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului