Amenajarea gradinii

#semineu #amenajare gradina #terasa gradina #gradina multifunctionala

Cum sa creezi o gradina frumoasa, practica si multifunctionala

Gradina este o parte exterioara a casei foarte importanta. Aceasta trebuie sa fie una care sa surprinda prin frumusetea sa, insa sa aiba si functii foarte utile. Asadar, reproiecteaza-ti gradina in cazul in care simti ca aceasta nu este atat de practica pe cat vrei. Iata cateva idei care te pot ajuta in acest sens:


1. Gradina terasa

Una dintre cele mai practice idei pentru amenajarea gradinii este aceea a includerii unei terase. Aceasta trebuie sa fie separata de cladirea principala. De asemenea, aceasta poata fi amenajata atat direct pe iarba, cat si pe un pavaj din piatra, care sa o separe de restul decorului verde.

Totodata, poti amplasa in gradina un foisor, pe care sa il folosesti pe post de terasa. Acesta va infrumuseta considerabil aspectul gradinii tale. In plus, o terasa cu punte simpla, facuta din lenm de esenta tare nici nu te va costa foarte mult.

2. Gradina cu semineu in aer liber

O alta idee uimitoare si de efect care ar putea schimba total aspectul gradinii tale este instalarea in mijlocul sau a unui semineu. Accesta este foarte util, este feng shui, deoarece nu numai ca va crea un decor spectaculos, dar este si un bun remediu de relaxare si destresare. Astfel, gradina ta va avea inca o functie importanta si foarte utila pe langa frumusetea vegetatiei.

3. Gradina exotica sau salbatica

O gradina frumoasa are nevoie in primul rand de un peisaj frumos. Asadar, daca te-ai plictisit de aspectul gradinii tale si vrei putina animatie, poti crea un peisaj salbatic, cat mai exotic, cu plante native, care vor crea un decor fabulos in gradina ta.

Alege soiuri de plante cat mai inedite, care sa te lase fara respiratie inca de la primul impact vizual prin frumusetea lor.

Astfel, gradina ta se va transforma intr-un loc perfect de vizitat de prietenii tai, curiosi sa afle despre varietatea de plante cu care ti-ai amenajat gradina. Alaturi de aceste plante uimitoare, poti amenaja si cateva alei din piatra, pe care sa le luminezi cu lumanari pe margini, pentru a crea o atmosfera de vis, desprinsa parca din cele mai romantice filme de dragoste.


Sursa foto: atravelinfos.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare