Amenajarea gradinii

#pastrare ustensile gradinarit #depozitare ustensile gradinarit #ustensile gradinarit #ustensile gradina #sfaturi practice #ustensile

Cum sa depozitezi ustensilele de gradinarit pe timp de iarna

Te pasioneaza gradinaritul si ai investit o suma frumusica in ustensile? E clar ca iti doresti sa le folosesti si la anul, de aceea trebuie sa le mentii in perfecta stare. Iata sfaturile specialistilor cu privire la ingrijirea ustensilelor de gradinarit pe timp de iarna.

Examineaza instrumentele

Dupa ce ai incheiat ultimele lucrari in gradina inainte de caderea zapezii, poti deja sa te gandesti sa pui la pastrare lopetile, greblele, masina de tuns iarba sau pompa de apa. Toate instrumentele de gradinarit, de la lopeti, cazmale, greble, pana la cele electrice sau la elementele sistemului de irigatie, trebuie depozitate intr-o magazie sau intr-un sopron pentru a fi ferite de ger si de umiditate.

Dar inainte de toate, trebuie sa le verifici starea de functionare. Curata-le de murdarie si de rugina cu o perie de sarma. Ar fi bine sa faci aceasta operatiune dupa fiecare utilizare, insa cel putin acum, cand le vei lasa deoparte cateva luni, instrumentele de gradinarit trebuie sa fie perfect curate pentru a nu se deteriora.

Instrumentele de taiere, precum sapaliga ori foarfecele de tuns, trebuie sterse cu o carpa cu ulei, pentru a le pastra lama intacta si ferita de umezeala. De aceea, este bine sa le pulverizezi cu un lubrifiant antirugina si sa le depozitezi pe un raft, in cutii sau agatate de perete si in niciun caz pe jos, unde pot fi afectate de umezeala.

Cozile din lemn ale uneltelor trebuie si ele curatate si ceruite, pentru a preveni infiltrarea umezelii.

Atentie la sculele electrice

La sculele electrice precum coasa pentru iarba trebuie golit rezervorul de benezina sau de motorina inainte de a fi adapostite la loc sigur. La cele pe baza de acumulatori, bateriile trebuie si ele scoase si depozitate separat. E bine ca, din cand in cand, sa mai fie incarcate pentru a nu se descarca complet.

Goleste de apa sistemul de irigatii, pentru a nu risca inghetarea acesteia si spargerea tevilor. Nu uita nici de furtunul pentru udat gradina sau de uneltele din plastic. Si acestea trebuie puse la loc ferit de temperaturi scazute sau de ploaie ori zapada. Un ger puternic ar putea sparge furtunul, facandu-l inutilizabil.

Sursa foto: femalefundamentals.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului