Amenajarea gradinii

#bonsai #amenajare gradina #decoratiuni gradina #plante decorative

Cum sa folosesti arborii bonsai in decorarea gradinii

I-ai admirat indelung in magazine, insa de acum poti incepe sa-i admiri in propria gradina. Vorbim despre arborii bonsai, cu formele lor usor ciudate si tulpinile pitice indreptate cand spre stanga, cand spre dreapta. Bonsai este, de fapt, arta orientala prin care arborii cresc in functie de cum sunt ghidati de tine. Sunt multe specii de arbori care pot fi transformati in bonsai, iar asa cum ti-ai putut da seama, este nevoie de multa rabdare, migala si pasiune pentru a da nastere unor bonsai cu adevarat spectaculosi.

Insa nu este imposibil. Sunt foarte multe persoane pasionate de bonsai care au ales sa-i foloseasca atat pentru decorarea spatiului interior, cat si pentru decorarea gradinii.


Alege corect specia de arbore bonsai

Daca vrei sa tii bonsai in gradina, este bine sa stii ca acestia prefera lumina directa a soarelui. Cu toate acestea, in lunile caniculare de vara este indicat ca arborii sa beneficieze de umbra sau semiumbra, intrucat razele prea puternice ale soarelui ii pot afecta.

In principiu, sunt multe specii de arbori care pot fi modelati prin arta bonsai si care pot fi tinuti in gradina. Arborele de jad, ulmul chinezesc, ficusul, paducelul, pinul budistilor si lemnul cainesc sunt doar cateva dintre speciile de arbori care pot creste in miniatura.



Sursa foto: flickr.com


Uda si tunde arborii bonsai

Odata ce te-ai hotarat ce specie de arbore sa alegi, este nevoie sa il ingrijesti corespunzator, ca si cum ai avea grija de un copac obisnuit. Udarea este foarte importanta pentru arborii bonsai, deoarece tavile joase in care cresc determina evaporarea rapida a apei.



Sursa foto: mostbeautifulgardens.com

Tunderea este un alt pas important catre un bonsai spectaculos. Aceasta se face cu atentie, in anumite perioade ale anului si pastrand proportia dintre ramuri si tulpina.



Sursa foto: bestgardendesign.net


Stabileste un loc fix pentru arborii bonsai

Asa cum un arbore obisnuit nu poate fi mutat dintr-un loc in altul, asa nici arborii bonsai nu ar trebui mutati, de aceea este important sa stabilesti de la bun inceput unde vrei sa ii asezi in gradina, pe terasa, in curtea interioara sau pe balcon.



 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare