Amenajarea gradinii

#ingrijire gazon iarna #decembrie #gazon #ingrijire gazon

Cum sa intretii gazonul din curte, in timpul iernii! Sfaturi si solutii

Desi a venit iarna, nu inseamna ca trebuie sa stai in casa si sa ignori cu desavarsire gradina. Gazonul are nevoie de ingrijiri chiar si in lunile de iarna. Iata ce trebuie sa faci in decembrie pentru a avea un gazon superb in primavara.

Continua tunderea acestuia

Daca temperaturile sunt crescute, iar gazonul nu este sub zapada, iarba va continua sa creasca. Astfel, va avea nevoie de tunderi regulate, ca si pana acum. Gazonul trebuie tuns pana la caderea zapezii sau la lasarea gerului, cand procesul de crestere stagneaza.

Curata-l de frunze

Elimina frunzele uscate cazute pe gazon, cu ajutorul unei greble. Pastreaza-le pentru a face compost pe care sa-l folosesti anul viitor pentru gradina de legume.

Protejeaza-l de daunatori

In aceasta perioada a anului, gazonul poate fi atacat de larvele insectei Tipula paludosa. Acestea stau sub sol si se hranesc cu radacinile gazonului. Iti vei da seama de atacul acestora in momentul in care observi portiuni de gazon distruse, in care iarba capata o culoare maro. Larvele pot fi descoperite sapand cativa centimentri in sol. Pentru combaterea acestora trebuie sa folosesti pesticide speciale pe care le gasesti in magazinele fitosanitare.

Sursa foto: landscapeq.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului