Amenajarea gradinii

#gazon # gazon gradina #plantre gazon

Cum sa plantezi gazonul

Pentru ca spatiul din fata casei tale sa aiba un aspect placut, poti alege sa plantezi gazon, alaturi de alte plante. Acest proces nu este deloc complicat, nu necesita foarte mult timp si nici nu este greu de realizat. Ai nevoie doar de putina atentie la detalii, iar gazonul din fata casei tale va arata minunat. Iata ce ar trebui sa stii, in momnetul in care te hotarasti sa plantezi gazonul in spatiul din exteriorul locuintei tale.


Pregatirea solului

Pentru un gazon cu o dezvoltare frumoasa este bine sa ingrijesti solul inainte de a planta semintele. Solul pentru plantarea gazonulului se pregateste din toamna, semintele urmand sa fie plantate abia primavara. Solul umed este ideal pentru gazon. Astfel, inante cu cateva zile de a planta semintele de gazon, trebuie sa uzi terenul. Acesta trebuie curatat si sapat la o adancime de 20-30 cm, iar stratul de deasupra trebuie nivelat.


Plantarea semintelor

Semintele trebuie presarate in mod egal pe toata suprafata terenului. Dupa aceasta, vei grebla usor, in asa fel incat sa nu indepartezi semintele. Astfel, semintele vor intra mai bine in pamant. Suprafata plantata trebuie udata intens in urmatoarele zile dupa plantare. Dupa doua sapatamani, ar trebui sa apara primele fire de iarba.


Cositul gazonului

Gazonul se tunde prima data cand iarba are cel putin 8-10 cm. Pentru a avea un gazon cu aspect placut si uniform, este important sa tii cont de perioada de crestere a ierbii. In perioada mai-iunie, gazonul trebuie cosit de doua ori pe saptamana, iar in celelalte perioade, gazonul se coase doar o data pe saptamana.


Intretinerea gazonului

In perioadele calde, gazonul se uda de doua ori pe saptamana, dimineata devreme sau seara, dupa ce temperaturile scad. In cazul in care crezi ca este nevoie, poti folosi ingrasaminte adecvate tipului de gazon ales. Astfel, gazonul va creste frumos si va fi protejat de daunatori. Daca in apropierea gazonului exista si alte plante, trebuie sa fii atent la tipul de ingrasamant folosit. Unele substante din componenta acestuia ar putea afecta plantele din zona.

Sursa foto: landscapingkilleen.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului