Amenajarea gradinii

#cultivare plante #sfaturi gradinarit #cultivator manual

Cum sa te folosesti la maxim de beneficiile cultivatorului manual

Uneltele de gradinarit de mici dimensiuni se folosesc, in general, la plantele si florile crescute pe o suprafata mai mica de teren, in ghivece sau jardiniere. Astazi a venit randul sa vorbim despre cultivatorul manual, la ce foloseste si cum te vei putea bucura de beneficiile sale intr-un mod eficient.


Ce este cultivatorul manual

Cultivatorul este o unealta care ii ajuta pe gradinari sa elimine buruienile din jurul plantelor si, in acelasi timp, sa afaneze pamanatul. Pentru gradinile mici de flori sau de legume, un cultivator poate fi folosit ca un mic plug pentru a fi mai usor pentru gradinar sa planteze semintele. Acesta unealta mai poate fi folosita si la curatarea solului de frunze si resturi de iarba moarta, precum si la spargerea bolovanilor.


Cum arata cultivatorul manual

De obicei, cultivatorul este format dintr-un set de trei "dinti" din otel inoxidabil, atasati la un maner robust din lemn. Acestia sunt curbati si au o grosime apreciabila pentru a putea fi utilizati mai bine in sol. Un cultivator de calitate are un maner ergonomic si este turnat dintr-o singura bucata, fara imbinari, pentru a nu avea puncte slabe. Unele cultivatoare iau forma unui evantai datorita faptului ca au mai multe brate.


Cum sa folosesti cultivatorul la plantare

Alege zona in care vrei sa sadesti si foloseste-te de cultivator pentru a trasa linii dintr-un capat in altul. Continua aceasta operatiune pana cand obtii numarul de randuri pe care vrei sa le aiba gradina ta. Tine minte sa lasi spatiu adecvat intre plante.

Dupa ce ai creat patul pentru plantare, este necesar sa afanezi pamantul. Cu ajutorul cultivatorului, pur si simplu rascoleste solul de-a lungul liniilor pe care le-ai trasat in prealabil.


Cum sa folosesti cultivatorul pentru a scapa de buruieni

Foloseste cultivatorul pentru a rascoli solul din jurul buruienilor pana ce ajungi la radacinile acestora. Trebuie sa te asiguri ca lamele uneltei intra cel putin cativa centimetri in pamant. De obicei, buruienile germineaza aproape de suprafata si nu iti va fi greu sa identifici radacinile si apoi sa le elimini.

Sursa foto: squarefoot.creatingforum.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului