Amenajarea gradinii

#gradina mica

Cum sa-ti amenajezi gradina ca un profesionist: 5 ponturi practice de la designeri

Bucuria petrecerii timpului in aer liber este de neegalat, iar daca locul in care te relaxezi este amenajat pe masura, placerea este cu atat mai intensa. Cum sa iti decorezi gradina intr-un mod inedit si care sunt detaliile la care trebuie sa fii atent iti spun unii dintre cei mai buni designeri de exterior.

1. Acorda o atentie deosebita detaliilor

Detaliile fac diferenta, iar acest principiu se aplica si cand vine vorba despre amenajarea gradinii. Designerul Jeanette Hubley spune ca un spatiu de vis in gradina trebuie sa fie alcatuit din obiecte care sa-ti ofere confortul de care ai nevoie.

De exemplu, un gratar pentru zilele in care vrei sa iei masa in aer liber, un semineu pentru noptile racoroase pe care le petreci afara si fotolii si canapele confortabile pentru a te simti bine.



2. Amesteca texturile si culorile

Atunci cand vine vorba de amenajarea unei terase, te poti juca cu modele, culori si tesaturi pentru ca designul sa fie cat mai viu si natural. In exterior este mult mai simplu sa faci acest lucru si sa creezi un decor jucaus, spre deosebire de interiorul casei, spune designerul Lydia Marks, potrivit ivillage.com.

3. Nu uita de verdeata

Plantele joaca un rol important in realizarea unei amenajari cu stil, asa ca nu trebuie sa pierzi din vedere florile care pot infrumuseta spatiul. Combinatia dintre pietre, nisip si flori face ca spatiul din gradina sa devina unul relaxant, potrivit pentru a o cina in familie, spun designerii Etienne Coffinier si Ed Ku.

4. Foloseste piese de interior

Uita de mesele clasice din lemn sau din plastic pe care le foloseai pentru amenajarea curtii. Daca vrei sa ai un spatiu inedit in gradina, alege obiecte de mobilier cat mai sofisticate, pe care le-ai folosi, de exemplu, pentru decorarea sufrageriei. Sfatul designerilor Jessica Geller si Virgina Toledo este sa fii indraznet si sa-ti decorezi terasa ca si cum ar fi o camera din locuinta ta.


5. Foloseste culori complementare

Incearca sa folosesti elemente de decor in culori care sa creeze un contrast frumos cu nuantele naturale. Astfel, daca ai o piscina in curte, poti alege obiecte de mobilier in culori deschise (galben, roz), precizeaza designerul Thomas Burak.

Sursa foto: indechouse.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului