Amenajarea gradinii

#amenajare gradina #gradina in miniatura #mini gradina #ghiveci gradina

Cum sa-ti amenajezi o minigradina intr-un ghiveci

O gradina in miniatura poate reprezenta centrul de interes pentru orice peisaj, indiferent de suprafata pe care se intinde. In cazul in care curtea ta este foarte mare, cu ajutorul unei minigradini, vei reusi sa creezi o gradina-ntr-o-gradina. Pe de alta parte, daca curtea ta este foarte mica, o gradina in miniatura te ajuta sa-ti construiesti propriul peisaj.

Gradinile in miniatura poti fi create intr-un ghiveci sau se pot folosi mai multe ghivece pentru a realiza un design adevarat. Chiar daca ai doar o mica alee, un balcon sau doar pervazul de la geam, asta nu te va impiedica sa-ti amenajezi o minigradina superba.

1. Alegerea ghivecelor pentru minigradina


Primul pas pentru amenajarea unei gradini in miniatura este alegerea ghivecelor. Pentru realizarea unui peisaj de exceptie poti opta pentru tavi, vase din sticla, suporturi din lemn, lazi descoperite sau chiuvete reciclate. Orice obiect din gospodaria ta poate deveni un bun suport pentru minigradina. Tot ce trebuie sa faci este sa-ti stabilesti "proiectul". Odata ce ai ales ghiveciul potrivit urmeaza cel de-al doilea pas.

2. Alegerea plantelor pentru minigradina


Plantele suculente sunt preferate pentru amenajarea unei minigradini. Acestea rezista mai bine oricaror conditii de mediu si, in plus, nici nu au nevoie de foarte multa ingrijire. Plantele tropicale sau cele aromatice pot fi, de asemenea, folosite pentru a amenaja o frumoasa gradina in miniatura.

3. Alegerea obiectelor de decor


Ca in orice amenajare, obiectele de decor nu trebuie sa lipseasca. Exista foarte multe companii care fac obiecte de decor in miniatura dintre cele mai diverse. Asadar, pentru amenajarea minigradinii tale, poti aseza obiecte de mobilier, minipoteci, garduri, arcade si poti chiar sa amenajezi un mic iaz.

De asemenea, ustensilele de gradina isi pot face loc in designul micii tale gradini. In plus, pentru a reda cat mai bine imaginea clasica a unei gradini, poti construi chiar si o casuta pentru pasari sau cusca unui catel. Folosind toate aceste obiecte de decor, vei crea o gradina chiar pe balconul tau.



Sursa foto: minigardener.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului