Amenajarea gradinii

#transformare balcon #gradina balcon #gradina #balcon

Cum sa transformi un balcon intr-o mini-gradina, in 5 pasi simpli

Cine nu adora diminetile in care iti poti bea in liniste cafeaua in balcon, citind o carte sau admirand peisajul? Odata cu venirea primaverii iti doresti sa petreci tot mai mult timp pe balcon. Daca iti doresti un balcon plin cu flori si plante care sa-ti inveseleasca zilele trebuie doar sa te apuci de treaba.

 

Orice balcon, indiferent de dimensiuni poate fi transformat intr-o mini-gradina de vis. Iata cinci trucuri la care poti apela fara a cheltui multi bani.

1. Creeaza un perete de flori vertical. In acest fel, te poti bucura de o multime de flori si plante, intr-un spatiu restrans.

2. Opteaza pentru flori atarnatoare. Foloseste-te de tot spatul pe care-l ai la dispozitie. Prinde in tavan suporturi pentru flori atarnatoare.

3. Planteaza ierburi aromatice in ghivece. Acestea vor parfuma placut spatiul din balcon, tin la distanta daunatorii si, in plus, sunt delicioase in diverse retete.

Sursa foto: pinterest.com

4. Adauga unul sau mai multi copacei, la ghiveci. O gradina nu este completa fara un pom. Cum nu poti planta un pom in balcon, adauga plante de mici dimensiuni, precum leandrul. O alta optiune este tuia, un arbore vesnic verde ce nu creste foarte mult in dimensiuni.

5. Adauga o mini-fantana. Sunetul relaxant al apei curgatoare nu se compara cu nimic. Acum poti gasi fantani de mici dimensiuni, pe care le poti amplasa chiar si in cele mai mici spatii.

Sursa foto principala: buddyberries.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului