Amenajarea gradinii

#vechituri #gradina #ornamente #ornamente de gradina

Cum sa transformi vechiturile in ornamente de gradina

Plantarea si cresterea florilor nu este singurul mod in care poti adauga culoare si farmec spatiilor exterioare. Poti sa-ti personalizezi gradina cu ajutorul unor piese vechi de mobilier, obiecte din casa, piese auto , rame vechi de geamuri sau tot felul de lucruri pe care te pregateai sa le arunci.

O banca veche

Daca ai pus ochii pe o banca veche si ruginita sau o canapea de fier forjat pe care nimeni n-o mai vrea, acum e cazul sa ii gasesti o noua utilitate. Plantele care cresc in inaltime, dar sunt si bogate in frunze si flori pot forma un adevarat punct de atractie daca sunt plasate in interiorul ei. De fapt, aici se poate incadra orice piesa cu spatii destul de generoase care sa le permita plantelor sa creasca in voie.

Caruciorul cu ierburi

Un carucior vechi, din fier sau tabla, ale carui roti nu mai functioneaza, poate fi un excelent suport pentru cateva ghivece de plante. Poti creste in ele ierburi pe care sa le folosesti pe post de condimente. Il poti plasa langa un gratar ca sa ai astfel ocazia sa iti alegi ierburi proaspete cand prepari friptura sau il poti muta mereu, multumita rotilor.

Un gard rustic

Gardul din fier sau piese ale unui gard mai vechi din fier pot fi transformate in ornamente deosebite pentru gradina. Nu trebuie decat sa infigi bine in pamant gardul respectiv in vecinatatea florilor tale preferate si sa creezi astfel o zona ingradita ingenios. Il poti vopsi in culori vesele sau il poti lasa exact asa, cu patina timpului.

Cuib din metal pentru pasari

Te-ai gandit vreodata ca poti face un cuib pentru pasari cu mana ta din accesorii gasite in casa? O stropitoare veche si o bucata de tabla se pot transforma in adapost pentru pasarile din gradina ta. De fapt, iti poti pune imaginatia la incercare pentru a gasi si alte obiecte care pot gazdui pasarele.

Palnia vesela

O palnie de bucatarie sau de benzina se poate transforma intr-un ghiveci ingenios pentru o planta mai firava. Umple-o cu pamant si taseaza bine in partea inferioara. O galetusa de tabla sau un ceanici pot fi la fel de interesante. Nu uita sa le faci niste gauri pentru ca apa sa se poata scurge in voie.

Hornul reinventat

O bucata dintr-un horn de la o soba veche de teracota poate deveni un alt suport pentru o planta sau un copacel. Infige-l bine in pamant si planteaza orice crezi ca se potriveste in interiorul sau.

Containerul cu trandafiri

Daca ai prin curte un container, un tomberon sau o galeata veche, realizate din tabla, transforma-le in suport pentru o tufa de trandafiri. Asocierea neasteptata va fi sigur apreciata, cand vor inflori trandafirii. Poti face cateva gauri in partea inferioara sau poti inlatura de tot fundul containerului. Nu uita sa-l cureti bine de ulei sau alte materiale toxice inainte sa-l transformi in ghiveci.

Trasura fermecata

E putin probabil sa ai asa ceva la indemana, insa este o idee geniala daca poti intra in posesia unei carute sau tractor vechi. Adu piesa respectiva in mijlocul gradinii si acoper-o cu plante, transformand-o astfel intr-un adevarat punct de atractie pentru vizitatori.

Rama de fereastra

Transforma o rama veche de geam din lemn intr-un suport pentru plantele care trebuie ajutate sa ceasca pe verticala. Aseaza rama perpendicular pe pamant si sprijin-o cu cateva betisoare introduse in pamant. La final, sadeste de-a lungul ei orice plante cataratoare (vita de vie salbatica, zorele etc) si vei avea parte de un adevarat spectacol de forme si culori pe verticala.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare