Amenajarea gradinii

#masina tuns gazon #tundere gazon #gazon

Cum tundem gazonul si ce unelte folosim?

Anotimpul calduros si-a intrat in drepturi odata cu luna iunie si, se pare, ca vom avea o vara cu temperaturi crescute, dar si ploi razlete. Iar asta nu este neaparat un lucru rau daca ne gandim la legumele si florile din gradina care au nevoie de hidratare pentru a creste frumos. Insa ce se intampla cu gazonul nostru in aceasta situatie? Ei bine, specialistii spun ca ploile de vara favorizeaza cresterea gazonului. Nu ne mai ramane decat sa ne alegem masina de tuns iarba ideala si vom avea, cu siguranta, un gazon ingrijit si bine intretinut.

 

Prima tundere a gazonului

Prima tundere a gazonului variaza in functie de anotimul in care a fost semanat, insa, ca regula generala, aceasta trebuie sa aiba loc atunci cand iarba a atins inaltimea de 8 – 10 cm, pentru a evita ingalbenirea si uscarea sa. Trebuie sa fiti atenti ca iarba sa nu fie umeda, iar inainte sa va apucati de tuns, sa smulgeti cu mana buruienile care depasesc inaltimea media a tenerului. Folositi o masina de tuns care aduna iarba si taiati din ea aproximativ 5 cm. Repetati aceasta procedura o data la 1-2 saptamani si veti vedea ca veti avea un gazon verde, care va da un aer vesel si proaspat curtii dumneavostra.

Daca v-ati lamurit de ce reguli trebuie sa tineti cont atunci cand tundeti gazoul, este timpul sa aflati care sunt criteriile dupa care va alegeti masina de tuns iarba. Aceasta poate fi electrica, cu baterii sau pe benzina si poate varia ca si costuri intre 300 – 2500 lei, raportat la functiile pe care le are. Proprietarilor care au un gazon mai mic de 400 mp, le este recomandata masina de tuns iarba electrica deoarece nu face zgomot, poate functiona pe o durata nelimitata de timp, iar costurile de intretinere sunt scazute.

In acest sens, masina electrica de tuns iarba Makita ELM3311 este ideala, avand si un raport calitate-pret excelent. Avand o caroserie ergonomica, permite tunderea ierbii si in zonele mai putin accesibile din apropierea gardurilor si a bordurilor, este echipata cu un cos colector usor de montat si are un design modern. Inaltimea de taiere este de 2 – 5,5 cm, latimea de 33 cm, iar tehnologia de taiere 3Cut asigura o eficienta sporita si un rezultat admirabil. Produsul poate fi comandat de pe magazinul online de scule electrice de mana si accesorii Tehnic Bazar.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului