Amenajarea gradinii

#sarbatoare #craciun #amenajarea casei #curte #gradina #fereastra #becuri #beculete #lumini #mos craciun #reni #sanie

Decorarea exteriorului casei de sarbatori

Sarbatorile de Iarna se apropie cu pasi repezi, anuntand sosirea petrecerilor si reunirea intregii familii. Decorarea casei pentru aceasta sarbatoare magnifica, alaturi de cei dragi, este cel mai placut moment. Este o activitate relaxanta, umple casa de caldura si bucurie si ne face sa uitam de grijile de peste an.

Desi este o munca placuta si relativ usoara, este bine sa te gandesti din timp ce stil iti place, ce teme vrei sa adopti, ce lumini si ce ornamente vrei sa alegi. Daca nu te poti hotari sau nu ai timp sa umbli prin magazine iata cateva idei pe care le poti folosi pentru decorarea exteriorului casei tale.

1 decorarea curtii

1. Brazii. Daca ai in curte unul sau mai multi brazi ii poti impodobi cu fundite rosii, globulete mari (eventual metalice ca sa nu se sparga in noptile furtunoase) si, desigur, beculete pentru exterior. Acestea sunt special confectionate pentru a rezista la ger si la apa.

2. Copacii si gardul viu. Poti „inveli” trunchiul copacilor din curtea ta cu furtun luminos. De asemenea pentru mai mult efect poti face acelasi lucru si cu crengile principale ale copacilor. Daca ai in curte un gard viu, destul de inalt, il poti inveli in perdele de lumina.

3. Om de zapada. Carui copil nu-i place sa construiasca oameni de zapada? Daca nu ai timp sau nu a nins inca poti opta pentru un om de zapada din furtun lumions. Acesta are un design foarte dragut si este colorat in alb, verde si rosu, iar inaltimea este de 1,5 m. Pretul unui om de zapada este de aproximativ 2550 RON.

 

4. Mos Craciun.Ai grija sa-l amplasezi intr-un loc vizibil, pentru a fi in centrul atentiei! Avand o inaltime de 1,5 m, Mosul este creat din tub luminos rosu si alb si costa aproximativ 2550 RON.

 

5. Reni. O atractie foarte draguta pentru gradina casei tale. Acest ren este confectionat din luminite albe si are un ca miscator. Inaltimea lui este de aproximativ 1,2m. Il poti achizitiona la pretul de 300RON.

 

6. Sania mosului. O alta figurina foarte placuta si apreciata este sania lui Mos Craciun. Acesta este realizat la dimensiuni naturale: 1,2 m inaltime si 2,15 m lungime si este confectionat dinn tuburi de lumina rosii, albe si verzi! O astefel de achizitie poate atinge suma de aproximativ 4100 RON.

2 Decorarea usii de la intrare

Decorarea usii se poate face, in functie de preferintele fiecaruia, cu beteala, globulete, coronite, vasc sau alte ornamente specifice! Iata cateva idei de impodobire .

1. Coronita . Daca optezi pentru o coronita, o poti aseza in mijlocul usii. Nu va mai fi nevoie si de alte ornamente. Poti pune o coronita din brad impodobita cu beteala, globulete sau fundite. De asemenea, ii poti atasa in mijloc un clopotel care sa clincane cand deschizi sau inchizi usa.

2. Vasc. Vascul nu trebuie sa lipseasca din nicio casa in perioada sarbatorilor. Acesta este simbolul pacii, al armoniei si al prosperitatii. Aseaza-l deasupra usii si pune pe tocul lateral al usii beteala sau bastonase rosii cu alb.

3. Diverse ornamente. Poti opta si pentru decorarea usii cu diferite ornamente precum globulete, fundite, si beteala. Aseaza-le de jur imprejurul usii, astfel incat sa nu fie lovite in momentul deschiderii sau inchiderii usii.

3 Decorarea ferestrelor

Pentru decorarea ferestrelor poti opta pentru perdelele de lumini sau pentru diferite obiecte mici facute din beculete cum ar fi un ren, o stea, un fulg de nea sau chiar Mos Craciun.

Acestea se vor aseza in interior insa vor fi vizibile foarte bine din exterior si vor da un aer cald casei tale.

Daca optezi pentru figurinele din beculete cel mai bine este sa le atasezi in mijlocul ferestrei pentru o priveliste mai frumoasa.

Un set cu doi ingeri pentru decorarea ferestrei, avand inaltimea de 42cm, costa 60 RON.

Daca optezi pentru perdelele luminoase este bine sa stii ca pretul acestora difera in functie de dimensiuni. Cea mai mica perdea are lungimea de 80 cm, iar cea mai mare poate ajunge la 7 metri lungime. Pretul unei astfel de perdele incepe de la 30 RON.

4 Decorarea casei

Daca la intrare ai o mica terasa dotata cu stalpi de sustinere, nu uita sa-i ornezi si pe acestia. Poti pune de jur imprejurul lor beteala si beculete sau poti opta pentru bastonasele care imita acadelele.

De asemenea, pe marginea acoperisului poti prinde beculete speciale pentru exterior. Poti opta pentru beculetele simple sau pentru cele cu diferite forme.

Decorare contra-cost

Daca nu ai timp suficient pentru a te ocupa de decoararea exterioara a casei poti apela la ajutorul unei firme care se ocupa cu decorarea caselor, gradinilor, sau a diferitelor localuri pentru sarbatori si petreceri festive.

Cei de la BrazideCraciun.ro se ocupa la cerere de astfel de evenimente. Pentru decorarea unei case rezidentiale cu un etaj acestia folosesc:

  • 19 bucati instalatie exterior turturi
  • 4 bucati furtun luminos forma stea
  • 6 bucati furtun luminos forma fulg de nea
  • 6 bucati furtun luminos forma colotei
  • 24 metri liniari ghirlanda naturala 25 cm diametru
  • 4 bucati funda mare rosie
  • 2 bucati coronita naturala 40 cm diametru
  • 2 bucati coronita naturala 50 cm diametru
  • 25 m furtun luminos
  • 5 instalatii exterior fara joc


Materialele enumerate mai sus, sunt aduse de ei si raman in custodia proprietarului locuintei. Pretul difera in functie de marimea casei, a curtii, in functie de preferintele proprietarului si costul materialelor folosite. Pentru materialele enumerate mai sus, consultanta si decorarea casei (care dureaza aproximativ 8 ore si este nevoie de doi decoratori si un manipulator) pretul poate ajunge la suma de 9555 RON .

 

Citeste mai multe articole pe aceasta tema:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului