Amenajarea gradinii

#decorarea curtii #curte #gradina #decor #iepurasi #ornamente #paste #oua #puisori #pui #coronita #decoratiuni de paste

Decorarea exteriorului casei pentru Paste

Sarbatorile Pascale se apropie cu pasi repezi. Este momentul sa incepi pregatirile. Nu uita ca si curtea casei tale trebuie amenajata. Curata gradina de frunze si buruieni inestetice si decoreaza-o cu diverse figurine specifice Pastelui. 

 

1 Decorarea usii de la intrare

 

1. Coronita.  Construieste o coronita din nuieluse pentru foc legand-o din loc in loc cu o sarma.  Ataseaza apoi in jurul ei frunze verzi. Acestea pot fi atat frunze naturale cat si din plastic.  Prinde apoi de coronita decoratiuni in forma de oua colorate, puisori sau iepurasi. De asemenea, daca doresti si coronita nu este prea incarcata poti adauga si cateva flori.

Coronita de Paste va fi cu siguranta apreciata de toti musafirii care iti vor trece pragul in aceasta perioada.

2. Diverse ornamente.  Aseaza cateva ornamente in capetele treptelor ce duc spre usa. Poti opta pentru a aseza obiecte ornamentale pentru curte in forma de iepurasi, pui de gaina sau chiar cosuri cu oua decorative din plastic.

In cazul in care optezi pentru cosul cu oua, nu uita sa pui in acesta cateva fire de iarba proaspata. Daca ai de gand sa asezi pe langa ele si niste pui de gaina pune in loc de firele de iarba o mana de paie uscate.

2 decorarea curtii

Gazon/flori

Nu uita ca si restul curtii trebuie ingrijita si amenajata pentru aceasta sarbatoare. Decoreaza-o in ton cu sarbatorile pascale impreuna cu familia si da-i un aer curat si proaspat. 

Incepe prin a curata curtea de frunzele uscate ramase peste iarna si de eventualele buruieni crescute printre straturile de flori si prin restul curtii. Pune apoi gazon in restul locurilor in care nu este plantata nicio floare. Daca urmeaza sa plantezi flori pentru vara si toamna, imprejmuieste locurile respective cu pietre de rau si pune gazonul doar in restul locurilor ramase libere.

Ornamente pentru curte

Dupa ce ai terminat de pus gazonul este timpul sa incepi amenajare curtii pentru Paste. Daca folosesti deobicei pitici de gradina pentru decor, uita pentru o scurta perioada de ei, inlocuindu-i cu figurine in forma de iepurasi, oua gigantice de pasti sau pui de gaina. 

  • Iepurasi. Sunt la mare cautare in aceasta perioada si sunt adorati de toti copiii.  Alege aceste figurine pentru a-ti impodobi curtea cum se cuvine.  Ii poti gasi la magazinele cu pitici pentru curte sau in hipermarket-urile de bricolaj cum ar fi Bricostore, Hornbach etc. Avand culori si marimi diferite, cu siguranta vei gasi unii potriviti cerintelor tale.

 

  • Cosuri ornamentale si oua.  Ouale colorate sunt simbolul Pastelui inca din cele mai vechi timpuri.  Este bine ca acestea sa nu lipseasca din peisajul decoratiunilor pentru curte ta. Poti opta pentru cosurile cu oua de plastic, pentru ouale gigantice gonflabile simple sau din care tocmai iese un pui sau pentru cele din ceramica. Acestea din urma pot fi oua simple sau cum este cel din imaginea de mai jos, cu un iepuras sau alte figurine atasate.

 

3 Decoreaza cutia postala

Nu uita sa redecorezi si cutia postala. Pentru aceasta ai nevoie doar de putin timp liber si ceva imaginatie.

Cumpara o cutie cu vopsea alba pentru metal si coloranti pentru aceasta.  Pentru a nu cheltui prea multi bani este bine sa iei doar culorile de baza: rosu, galben si albastru, urmand ca din combiatia acestora sa obtii si verde, portocaliu, lila, maro si alte culori.

Cu o pensula speciala vopseste cutia postala cu grija. Daca este necesar aplica si un al doilea strat de vopsea si asteapta pana ce acestea se usuca foarte bine. Imparte apoi vopseaua ramasa in mai multe vase (in functie de cate culori vrei sa obtii). Pune doar cate o picatura de colorant si amesteca foarte bine, deoarece colorantul are o concentratie foarte mare iar daca vei pune mai mult este posibil sa iasa o culoare foarte inchisa sau tipatorare. In cazul in care dupa ce ai amestacat vopseaua foarte bine si nuanta este mult mai deschisa decat ar trebui, mai adauga o picatura de colorant si amesteca iar.

Cand ti-ai format toate culorile de care ai nevoie, cu ajutorul unei pensule pentru pictat, putin mai groasa, aplica vopseaua pe cutie. Lasa-ti imaginatia sa zburde si deseneaza pe aceasta floricele, iepurasi sau pui de gaina. Cu siguranta va atrage privirile trecatorilor facandu-i sa zambeasca.

4 Ascunzatori pentru oua

Desi obiceiul cu ascunsul oualor provine din strainatate, acum este din ce in ce mai intalnit si la noi.  Daca ai adoptat acest obicei, nu uita ca atunci cand decorezi curte sa rezervi cateva locuri in care sa le poti ascunde in dimineata de Paste. Este indicat ca locurile alese pentru ascunsul oualor sa nu fie toate la vedere, deoarece copiilor le place sa le caute mai mult.

Cel mai bine le poti ascunde sub cosurile decorative. Pentru acest lucru ai nevoie de un cos cu fundul bombat inspre interior sau in caz ca au fundul drept sapa o mica gropita in pamant, apoi aseaza paie pentru ca ouale sa nu se murdareasca si pune cosul deasupra.  

Indicat ar fi sa faci ascunzatorile in timp ce copiii sunt la scoala sau in vizita la rude. De vreme ce faci acest lucru cand cei mici vor fi acasa este foarte probabil sa vada unde vor fi ascunzatorile si sa gaseasca foarte repede ouale.

De asemenea, le mai poti ascunde si in cosurile cu oua de plastic.  Pentru a nu fi observate foarte repede ai grija sa achizitionezi oua decorative in marime naturala.

In cazul in care ai o curte mare, plina cu flori poti sa ascunzi ouale printre acestea. Evita insa plantele cu spini sau tepi, deoarece copiii se pot rani.

 

Citeste mai multe articole din aceasta categorie:

Amenajarea mesei de Paste

Cum pregatim ouale pentru vopsit

Secretul vopsirii Oului Rosu

Oua de Paste cu modele personalizate

Oua de ornament

Curatenie generala in timp record

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului