Amenajarea gradinii

#casa #scurgerea apei #sisteme de scurgere #scurgere apa

Descopera 4 idei inedite de sisteme de scurgere a apei!

In Neustadt Kunsthofpassage, Germania, exista o cladire care are un sistem de scurgere a apei provenite de la ploaie foarte interesant. Pe suprafata cladirii sunt amplasate burlane in forma de trompeta, iar apa trece lin dintr-o trompeta intr-alta. Daca ti-ar placea ca si locuinta ta sa capete un aspect interesant, afla ca amenajarea unui sistem de scurgere inedit nu este greu de realizat. Iata cateva idei care te-ar putea ajuta sa infrumusetezi aspectul exterior al casei.


1. Sisteme de scurgere si pastrare a apei

O idee interesanta pentru realizarea unui sistem de scurgere eficient este amplasarea unor recipiente care sa pastreze apa de la ploaie. Asadar, poti alege sa construiesti o minifantana, folosind un vas de portelan mai mare sau chiar un butoi. Nu doar ca vei pastra apa de la ploaie pe care o vei putea folosi pentru udarea florilor sau pentru alte activitati casnice, ci vei crea si un decor placut in jurul casei.


2. Sisteme de scurgere cu forme interesante

O alta modalitate de a crea un sistem de scurgere original este prin folosirea unor capete de burlane neobisnuite. In acest sens, poti alege suporturi de burlane in forma de nori din care sa se prelinga apa de la ploaie sau poti opta pentru burlane in forma de animale din gura carora sa iasa apa.


3. Sisteme de scurgere in forme de ghivece

Deoarece apa este unul dintre elementele importante care ajuta la supravietuirea plantelor, te poti folosi de aceasta idee pentru a crea un sistem de scurgere inedit. In acest scop, poti amenaja pe suprafata cladirii in care locuiesti ghivece pentru flori realizate din burlane. Modelate corespunzator, aceste "inventii" pot schimba total aspectul cladirii si in plus te ajuta sa aranjezi un spatiu verde direct pe suprafata locuintei tale.


4. Sisteme clasice de scurgere, cu streasina

In cazul in care preferi stilul clasic, poti alege sa construiesti un sistem de scurgere cu streasina. Cu ajutorul acestui sistem standard de scurgere, iti vei proteja peretii si fundatia casei de apa de la ploaie.



Sursa foto: interiorholic.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare