Amenajarea gradinii

# amenajare dusuri exterioare # spa gradina # dusuri exterioare #dusuri

Dusuri exterioare care-ti transforma gradina intr-un spa

Un dus reconfortant dupa o zi caniculara de vara este un moment la care multi viseaza. Dar un dus sub cerul liber este o experienta de care ai avut parte pana acum, poate doar in vacanta. In cazul in care te gandesti sa prelungesti cat mai mult starea de vacanta, amenajeaza-ti acasa un dus exterior. Aceste idei te vor ajuta sa transformi gradina intr-un spa!

Texturi rustice

 

 

Lemnul si betonul sunt o combinatie excelenta pentru un dus exterior. Foloseste griuri atat pentru pereti cat si pentru podea si foloseste texturi complementare pentru a sparge monotonia. Adauga tonuri calde prin diferite accente in decor, cum ar fi rama oglinzii, grinzile si corpurile de iluminat.

Inspiratie din natura

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de FRIDA STEFFENBURG (@viewbyfs) pe

 

Multe dusuri de exterior care arata uluitor sunt cele care pastreaza multe elemente inspirate din natura. Pentru un asemenea dus amplasat in gradina, ai nevoie de nisip si de materiale din piatra naturala cu forme cat mai asimetrice. Culorile care predomina sunt albul si nuantele neutre.

Pune-ti in valoare un hobby

 

 

Sa adaugi un strop de personalitate decorului este intotdeauna o idee buna! De exemplu, accesorizeaza dusul din gradina cu elemente care au legatura cu unul dintre hobby-urile tale. Astfel, aceasta zona va capata un aer jucaus si va fi plina de viata.

Eco Spa

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Eugenie Grey | 📍 Tulum (@feralcreature) pe

 

Acest dus eco este o dovada ca elementele naturale sunt cele mai bune atunci cand vine vorba de un dus exterior. In cazul in care locul din gradina nu are copaci si vegetatie bogata sau pietre, toate aceste elemente pot fi aduse si integrate in decor.

Stil clasic

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Emilia Lindén 🐆 (@areyouemi) pe

 

Alb si negru este una dintre cele mai folosite combinatii de culori, tocmai datorita aspectului elegant care rezulta. Dar atunci cand aceste doua culori nu sunt folosite corect, rezultatul poate fi dezastruos. In schimb, poti alege alte nuante neutre pastrand in acelasi timp un stil clasic, natural si chic.

Minimalism elegant

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Marte🙋🏻‍♀️ (@_husvika) pe

 

Un dus exterior care arata asemena unui spa este visul oricui. Mizeaza pe minimalism pentru a da acestui loc pe care il amenajezi in gradina, eleganta si rafinament. Poti obtine un aspect fresh al dusului exterior combinand faianta simpla cu aspect vintage, lemnul natural si robineti negri.

Paradis marocan

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Diana (@dianazlee) pe

 

Atunci cand vrei sa faci din dusul exterior un loc in care predomina luxul in culori vibrante, alege stilul marocan. Alege faianta colorata cu modele traditionale din Maroc si alte nuante puterice, cum ar fi rozul, care va fi alegerea ideala pentru pereti. Poti opta sa pui in acest spatiu atat un dus cat si cada, impreuna se vor integra perfect in decor.

Oaza exotica

 

 

Acest dus te poarta imediat cu gandul la atmosfera care se gaseste pe cele mai spectaculoase plaje exotice din lume. Rozul pal al faiantei de pe perete si cactusii care sunt amplasati langa dus fac ca totul sa capete o cu totul alta dimensiune.

Gradina secreta

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Jane Rockett (@rockettstgeorge) pe

 

Sa folosesti plante ca punct de atractie intr-un decor exterior este convenabil, dar in primul rand este modul prin care poti da un aspect luxuriant dusului din gradina. Folosete cat mai multe plante verzi si materiale din lemn natural si te vei bucura de momente reconfortante de cate ori simti nevoia sa faci un dus.

Sursa foto: instagram.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului