Amenajarea gradinii

# inflorire garofita #ingrijire garofita #dianthus #garofita #garofita de gradina

Garofita de gradina - cum sa o ingrijesti corect pentru a inflori toata vara

Garofita de gradina, cunoscuta si ca Dianthus, este o planta cu flori mici, in culori vibrante ce incep de la alb si ajung pana la roz, galben, rosu, grena, albastru si pana la violet. Aceasta planta este des intalnita si este cultivata atat in gradina, cat si in ghivece. Daca vrei sa-ti infrumusetezi gradina sau balconul cu aceste flori minunate, iata cateva sfaturi pentru a le ingriji corect astfel incat sa infloreasca toata vara:

Plantarea

Garofita are nevoie de un tip de sol fertil, care sa fie un pic si nisipos si in ceea ce priveste Ph-ul, acesta trebuie sa fie alcalin. Are nevoie de un sol cu apa, dar nu in exces.

Trebuie sa tii cont de faptul ca Garofita are nevoie de soare. Ea este adaptata acestui tip de mediu in care soarele este prezent cel putin 6 ore pe zi. De aceea este bine ca ea sa primeasca ingrijirea de care are nevoie si sa fie cultivata acolo unde are acces fara indoiala la soarele de care are nevoie. Astfel va creste frumoasa si sanatoasa si va bucura privirile tuturor celor care o privesc. Ea este o planta ornamentala prin faptul ca are flori viu colorate, care imbraca frumos orice gradina si spatiu.

Udarea

Pentru a avea o garofita inflorita si careia sa ii fie prielnic locul si modul de a trai, este necesar sa fie udata des si destul de mult cantitativ, insa excesul o va face sa aiba probleme cu radacinile, care sunt predispuse la a putrezi atunci cand apa este prea multa. De aceea este bine sa existe umiditate, apa, in limite normale.

Ingrijirea in timpul iernii

Garofita este o planta sensibila, de aceea are nevoie de un plus de protectie in zilele geroase de iarna. Pentru a putea sa supravietuiasca frigului este bine sa pui la baza acesteia un strat gros de mulci si fan, care sa-i tina de cald.

Taiarea lastarilor

Tot un mod de a o ingriji si a o ajuta sa se dezvolte este sa i se taie lastarii pentru a putea sa aiba din ce in ce mai multe flori. Acest lucru se face in anumite perioade si sfaturile celor ce se ocupa de plante este binevenite. De asemenea se iau frunzele uscate si florile care nu mai sunt vii pentru a o curata si a o sustine.

Daunatorii garofitei

Ca orice alta planta, are si ea anumiti daunatori, care o pot afecta sau chiar ucide. De aceea, un control permanent al florilor este bun si in momentul in care se observa semne de afectare, atunci se pot lua masurile specifice pentru fiecare tip de insecta, ciuperca sau alt organism. Combaterea poate sa fie facuta si cu insecticide specifice fiecarui tip de daunator.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului