Amenajarea gradinii

#unelte gradinarit #manusi #sapa #stropitoare #grebla #foarfece #ghidul gradinarului #lopata

Ghidul gradinarului: 8 unelte care nu trebuie sa-ti lipseasca

Gradinaritul este o activitate care poate fi realizata atat de profesionisti, cat si de amatori. Oricum ar fi, pentru ca totul sa decurga bine, este nevoie de cateva unelte. Fiecare activitate se bazeaza pe un anumit instrument de gradinarit, de aceea din arsenalul unui gradinar nu trebuie sa lipseasca urmatoarele unelte de baza!


1. Mistrie

Pentru plivire sau pentru a face gropi pentru rasaduri, mistria este cea mai buna unealta. Mistria poate fi din lemn sau din otel si este buna pentru spatiile inguste din gradina.


2. Foarfece de gradina

Pentru un gradinar, fie el incepator sau profesionist, foarfecele de gradina nu trebuie sa lipseasca din cutia cu unelte. Cand alegi foarfecele de gradina, este important ca acesta sa se potriveasca cu dimensiunea mainii. De asemenea, un foarfece bun trebuie sa aiba lame detasabila sau care sa se poata ascuti.


3. Harlet

Harletul are varful ascutit si este potrivit pentru sapat gropi. Harletele din otel inoxidabil au o durabilitate mai mare si le poti folosi pentru a sapa fara probleme chiar si cand pamantul este destul de intarit.


4. Sapa

Sapa este cel mai versatil instrument de gradinarit, avand diferite forme si dimensiuni. Sapa cu maner lung se foloseste pentru a indeparta buruienile dintre plante, dar si pentru a marunti pamantul.


5. Manusi

Manusile pentru gradinarit nu reprezinta un moft, ci o necesitate. Acestea iti protejeaza mainile, intrucat in pamant pot fi bucati de sticla, aschii sau alte mici obiecte ce te pot rani. O pereche de manusi de calitate permit mainilor sa respire, astfel incat nu vei simti disconfort daca le folosesti.


6. Grebla

Un alt instrument care nu trebuie sa lipseasca din trusa de lucru a unui gradinar este grebla. Exista doua tipuri de greble. Pe de-o parte cea cu 14 dinti metalici mici, folosita pentru nivelarea solurilor sau strangerea frunzelor intr-un loc si pe de alta parte grebla cu dinti lungi si flexibili, potrivita pentru afanarea pamantului si indepartarea materialelor de pe sol.


 

7. Lopata

Lopata are varful drept si se foloseste pentru a muta pamantul dintr-o parte in alta a gradinii sau pentru scoaterea acestuia din gropi.


8. Stropitoare si furtunuri

Pentru ca plantele sa creasca frumos au nevoie si de apa. Furtunurile si stropitoarele nu trebuie sa-ti lipseasca din gradina, mai ales in lunile de vara.





Sursa foto: in-gb.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare