Amenajarea gradinii

#gradina #ghivece #amenajarea gradinii # cum sa faci un ghiveci #ghivece biodegradabile

Ghivecele biodegradabile: cum le realizezi

Vrei sa ai o gradina ecologica si plante cat mai sanatoase? Ghivecele pe care le alegi pentru florile si legumele tale joaca un rol foarte important! Iata cum poti realiza, in cativa pasi, ghivece biodegradabile, care nu contin substante toxice si nici nu afecteaza mediul inconjurator:

Tipuri de vase biodegradabile

Exista mai multe tipuri de vase biodegradabile, care pot fi gasite in pepiniere, si le putem folosi pentru plantele din gradina proprie. In general, aceste ghivece sunt realizate din nuca de cocos, gunoi de grajd sau alte materiale reciclate. Aceste ghivece sunt din ce in ce mai populare in gradinile din afara, tocmai pentru faptul ca hranesc si fertileaza solul si plantele ca un ingrasamant natural.

Cum se realizeaza ghivecele biodegradabile

Iata doua moduri rapide si foarte usoare de a realizat vase biodegradabile:

1. Din hartie de ziar

Materiale necesare:

  • foarfeci
  • 1 carioca
  • hartie de ziar
  • un bol patrat
  • capsator


Taie mai multe foi de ziar in bucati mari. Asaza vasul patrat pe hartie si cu markerul traseaza forma patrata a recipientului. Indoaie marginile ziarului si lipeste-le cu adeviz rezistent sau prinde-le cu capsatorul.

Umple apoi vasul cu pamant si planteaza florile in el.

2. Ghiveci din hartie igienica

Materiale necesare:

  • O rola de hartie igienica
  • foarfeci
  • hartie de ziar


Taie pe latime si pe jumatate rola de hartie. Cu ajutorul foarfecelor fa caneluri de 3/4 centimetri apoi aranjeaza hartia in forma sa naturala. Lipeste in interiorul hartiei foi de ziare, pentru a fi mult mai rezistente. Umple vasul cu sol fertil si planteaza in el legume sau fructe. Acesta vor creste sanatos si se vor dezvolta rapid.

Acestea sunt doar cateva trucuri pentru a face vase biodegradabile la domiciliu. Exista si alte modalitati prin care iti poti realiza ghivece biodegradabile pentru o gradina eco. Acestea pot fi confectionate din orice materiale comune, biodegradabile, pe care le ai prin casa. Daca vrei sa ai o gradina perfecta, invata sa te orientezi catre modalitatile bio, din ce in ce mai populare in domeniul gradinaritului.

Foto:imujer.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului