Gradina Botanica Roberto Burle Marx din Rio de Janeiro

Amenajarea gradinii

#gradini uimitoare #gradini spectaculoase #rio de janeiro #gradina botanica rio de janeiro #roberto burle marx

Gradina Botanica Roberto Burle Marx din Rio de Janeiro

Gradina Botanica Burle Marx este una dintre principalele atractii ale orasului Rio de Janeiro, Brazilia. Acest loc este ca o oaza de liniste si de regasire a pacii departe de lumea agitata urbana. Initial, aceasta gradina se intindea pe o suprafata de 100 de hectare, insa in prezent aceasta a devenit un monument national, denumita dupa renumitul peisagist Roberto Burle Marx, si se intinde pe o suprafata de imensa si cuprinde nu mai putin de 3.500 de specii de plante.

Colectia de botanica

Gradina Roberto Burle Marx se intinde pe o suprafata de 365.000 de metri patrati si cuprinde una dintre cele mai impresionante colectii de plante tropicale si semitropicale din lume. Aceasta gradina este alcatuita din 3.500 de specii de plante uimitoare din familiile Araceae, Bromeliaceae, Cycadaceae, Heliconiaceae, Marantaceae sau plamieri. Aceasta colectie botanica a fost considerata patrimoniu cultural brazilian in 1985.



Muzeul - Casa de Burle Marx

In gradina braziliana din Rio de Janeiro se regaseste si un muzeu cultural, ce cuprinde obiecte de arta si artizanat create de-a lungul vietii peisgistul Roberto Burle. Acesta s-a deschis in anul 1999 si cuprinde 3.125 de piese. O mare parte din aceasta colectie este formata din imagini baroce unice, sculpturi din lemn sau ceramica precolumbiene primitive, din cristale sau sticla decorativa.



Activitati culturale

In gradina botanica Roberto Burle Marx au loc si numeroase activitati culturale, precum concerte sau alte spetacole tematice.

Pe 13 iunie, de ziua Sfantului Anton, comunitatea acestei regiuni se aduna in gradina pentru a asista la o procesiune religioasa. Se formeaza o coada de oameni imensa, ce se intinde din strada principala pana la intrarea in capela din gradina.

Excursii ghidate

Gradina Roberto Burle Marx poate fi vizitata de pe toata perioada anului. Aceasta este deschisa de marti pana sambata, intre orele 09.30 si 13.00. Aici se pot face excursii ghidate, insa aceastea trebuie programate din timp.

Sursa foto: rioaccommodations.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare