Amenajarea gradinii

#amenajare gradina #pod gradina #podet gradina #construire pod

Gradina cu decor de poveste: 4 sfaturi despre cum sa construiesti singur podetele de gradina!

Ideale pentru gradinile traversate de mici cursuri de apa sau cu santuri de scurgere a suvoaielor proveninte de pe versantii din apropiere, podetele din gradina pot avea si un simplu rol decorativ. Iata mai jos modul in care le poti construi si cum le poti integra in decorul gradinii tale.

1. Integrate in peisaj

Pentru a avea un rol cu adevarat decorativ, micutele podete de lemn trebuie sa para ca fac parte integranta din locul pe care alegi sa il infrumusetezi. Astfel, un podet arcuit prea mult pus peste o albie seaca va iesi in evidenta intr-un mod nu prea placut. Alege un podet jos acolo unde acesta nu te apara de o eventuala revarsare a apelor.

Sursa foto: agreport365.com

Foloseste pentru realizarea lui doua sine curbate de lemn pe care vei monta scandurile podetului decorativ. Ai grija ca acestea sa iasa un 10-5 cm in afara pentru a-ti permite sa decupezi unele dintre ele ca sa poti introduce eventualii stalpi ai podetului.

Sursa foto: amazon.com

2. Cu utilitate clara

Pentru traversarea unor izvoare care iti strabat gradina sau curtea poti folosi podete de gradina cu un design minimal. Incearca in acest caz sa asiguri o latime sigura acestei cai de traversare a paraului. Arcuirea podetului nu este necesara atunci cand intre cele doua maluri exista o diferenta de nivel. Cu toate acestea este bine sa ii fixezi capetele cu pietre aranjate intr-un mod discret.

Sursa foto: designerbridges.com

3. Pentru amuzament

Cum nu esti sigurul vizitator al gradinii poate ar fi cazul sa le dai ocazia copiilor tai sa se simta in ea ca intr-un taram de poveste. Astfel o punte suspendata realizata din scanduri, franghie groasa si patru piloni de sustinere bine infipti in sol la va starni cu siguranta interesul si cheful de joaca.

Sursa foto: cedarbridgeshop.com

4. Stil rustic

Moda podetelor de gradina este desprinsa din peisagistica orientala, in care principiile inclinau spre rafinament in detaliu, dar si spre imagini cat mai natuurale. Poti astfel sa optezi linistit pentru un podet realizat in stil rustic. Construit din trunchiuri curbate de copac si din ramuri nefasonate, podul rustic poate fi amplsat intr-o zona din gradina careia vrei sa ii pastrezi aparenta salbaticiei.

Surse foto: martinspilker.com, cedarbridgeshop.com, designerbridges.com, agreport365.com, amazon.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului