Amenajarea gradinii

#colt de relaxare #gradina cu piscina #amenajare gradina #piscina #piscine

Gradina cu piscina. Cum sa ai propria oaza de relaxare

Vara, soare, canicula, aer irespirabil... Te trec fiori pe sira spinarii cand te gandesti, dar asta e realitatea si vremea toropitoare se apropie. N-ai mai avea aceleasi probleme daca in curtea ta ti-ai amenaja o piscina cat de mica.

Alege intelept

Pe sol sau ingropate, gonflabile, cu hidromasaj, stil jacuzzi sau pentru copii, eco sau din prefabricate, exista o multime de tipuri de piscine, trebuie doar sa te hotarasti care e cea mai potrivita pentru tine. Si, nu! Nu trebuie sa ai sute de metri patrati de curte pentru a-ti construi o piscina. La urma urmei, nu iti faci bazin olimpic de inot, ci pur si simplu un loc in care sa te balacesti in intimitate. Oricum ar fi, ele creeaza o oaza de relaxare de care te vei putea bucura zi si noapte.

Piscina supraterana

Piscina asezata pe pamant, construita din otel, din PVC sau din lemn, e una dintre cele mai simple solutii atunci cand vrei sa iti amplasezi in curte o piscina. Se monteaza la fata locului, astfel ca intr-o zi o ai asezata la locul ei. Nu sunt neaparat cele mai estetice cu putinta, insa tinand cont ca sunt practice si mult mai ieftine decat alte tipuri, pot fi o varianta demna de luat in calcul.

Piscina cu hidromasaj

[[//tempolibero.pourfemme.it/img/minipool-kos.jpg]]

Un bazin in aer liber cu instalatie de hidromasaj va deveni punctul de atractie al curtii tale. Pentru ca, nu-i asa, de abia vei astepta sa ajungi acasa pentru a te scufunda in piscina si a te bucura de efectul relaxant al masajului cu jet de apa. Un astfel de bazin e ideal daca nu ai o gradina mult prea spatioasa si e si foarte igienic, intrucat instalatia vine cu un sistem de filtrare permanenta a apei.

Piscina ingropata

Sursa foto: pinterest.com

Insa, de departe, de preferat din punct de vedere estetic sunt piscinele sapate in pamant. Si asta intrucat permit obtinerea de forme cat mai diverse, in functie de structura spatiului, dar si adancimi variate.

Piscina gonflabila

[[Sursafoto:ebayimg.com]]

Cea mai ieftina varianta ramane insa piscina gonflabila. Dincolo de pret, avantajul sau este ca o poti amplasa oriunde vrei in curte, cu conditia sa ai prin preajma o sursa de apa.

Ambientul potrivit

Sursa foto: indovillas.com

Insa dincolo de tipul de piscina pe care il alegi, extrem de important este si ambientul pe care il creezi de jur imprejur. Sezlonguri, umbrele, o vatra de foc, dar mai ales multa vegetatie sunt necesare pentru a crea o atmosfera relaxanta in curtea ta.

Sursa foto principala: pinterest.com, pourfemme.it
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului