Amenajarea gradinii

#plante gradina #amenajarea gradinii #gradinar #plante perene #plante anuale #cum sa plantezi # plante bienale

Gradinar incepator? Iata care sunt principalele grupe de plante din gradina ta

Atunci cand decizi sa-ti organizezi gradina, trebuie sa ai in vedere si tipul de plante pe care planuiesti sa le cultivi. Acest lucru te va ajuta sa obtii rezultatul mult dorit: o oaza plina de culoare si de liniste. Iata care sunt principalele grupe de plante din gradina ta.

Daca ai deprins tainele gradinaritului de curand, aceste informatii se pot dovedi extrem de folositoare. Afla care sunt caracteristicile plantelor de gradina, in functie de grupa din care fac parte.

Planetele bienale

Asa cum o indica si numele lor, plantele bienale au o perioada de viata de doi ani. In primul an, acestea rasar din seminte sub forma unor lastari ce vor hiberna pe perioada iernii. In plus, odata ce revin la viata in primavara urmatoare, aceste plante pot produce si flori. Mai mult, plantele bienale au proprietatea de a se autoinsamanta. Acestea fiind spuse, poti planta cu usurinta garofite, ceapa si sfecla, plante bienale indragite.

Plantele anuale

Avand o durata scurta de viata, acestea trebuie sa fie inlocuite in fiecare an. De multe ori, plantele anuale pot fi achizitionate deja imbobocite, astfel reusind sa scutesti efortul cresterii din seminte. Totusi, este important de mentionat un lucru: daca nu indepartezi cu atentie florile uscate, semintele acestora pot ajunge pe sol, astfel ducand la aparitia unor noi plante anul urmator. Iata si cateva reprezentante de frunte ale acestei categorii: galbenelele, begonia si petunia.

Plantele perene

Plantele perene, precum trandafirii, lalelele si zambilele, constituie o alta grupa importanta ce poate fi prezenta in gradina ta. Acest tip rasare in fiecare an din aceeasi radacina. In plus, majoritatea perenelor infloreste o singura data pe an si are o durata de viata destul de redusa, mai exact, circa 3 saptamani. In timp ce partile de la suprafata solului se usuca, radacinile pot hiberna, pentru ca anul urmator sa produca noi frunze. Totusi, durata de viata a acestor plante poate varia, de la 2 ani si pana la 10 ani.

Foto: flowers-gardens.net

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului