Amenajarea gradinii

#case #casa in copac #casuta din copac #constructii uimitoare

Iata 5 dintre cele mai frumoase casute din copaci din lume!

Casutele din copaci reprezinta in general dorinte ale copiilor, dar pot fi si proiecte ingenioase realizate de adulti, tocmai pentru a-si indeplini visele din copilarie. Astfel, au aparut adevarate opere de arta realizate pe unul sau pe mai multi copaci. Iata cateva dintre cele mai frumose casute din copaci din lume si povestile din spatele lor.


1. Casa pentru servirea ceaiului la inaltime

Casa pentru servirea ceaiului a lui Terunobu Fujimori se afla in Chino, Japonia, si este pozitionata deasupra a trei castani. Accesul in casa se face cu ajutorul unei scari, iar musafirii, invitati sa isi bea ceaiul la inaltime, sunt nevoiti sa se descalte la intrarea in casuta din copac.


2. Sfere pentru relaxare

Sferele din copaci sunt construite dupa ideea de "unitate". Astfel, podeaua, peretii si tavanul creeaza un spatiu continuu, diferit de cel al caselor conventionale. Pentru realizarea acestor casute inovatoare s-a luat in calcul conceptul de biomimetism, astfel a fost imbinata tehnologia moderna cu minunatiile naturii. Invelisul sferelor este realizat din materiale rezistente la impacturi puternice, iar corzile de care sunt prinse casutele le permite sa se legene in bataia vantului.


3. Casa Nescafe

Takashi Kobayashi, unul dintre cei mai mari constructori de casute din copaci din lume, a proiectat structura acestei case cand Nestle l-a angajat sa creeze o casuta din copac pentru o reclama japoneza. Astfel, Takashi a realizat proiectul pentru o casuta ce seamana cu un cuib de pasare, careia i-a adaugat o scara pentru acces. In prezent, casuta Nescafe se afla in Kamishihoro, Japonia, insa vizitarea ei nu este permisa.


4. Casa eco

Dustin Feider a avut o viziune diferita si a dorit sa construiasca o locuinta cu o structura ecologica, care sa stea in jurul copacilor, fara sa ii afecteze in vreun fel. Astfel, el a creat prima casuta sustenabila, construita din materiale reciclate si agatata de cabluri de rezistenta, in loc de a fi fixata in copac. In acest mod, impactul asupra mediului este minim.


5. Casa steampunk

Aceasta casuta a fost creata in 2007 de Sean Orlando si alti 60 de artisti din San Francisco, cu scopul de a explora relatia dintre oameni si schimbarile rapide care au loc in natura. Casuta are o structura inalta de 12 metri si este construita din otel si lemn reciclat, iar stilul imita arhitectura victoriana.



Sursa foto: mnn.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului