Amenajarea gradinii

#terasa #sezon estival #amenajarea terasei #amenaare gradina

Idei de amenajare a terasei pentru sezonul estival

Sezonul estival iti daruieste o oportunitate de nepretuit, daca locuiesti la casa si ai o terasa numai a ta: relaxarea in natura, in propria intimitate, singur sau alaturi de cei dragi. Iar cum clipele de destindere sunt mult mai dulci intr-un spatiu estetic, pune in aplicare cateva idei de decorare a terasei pentru sezonul estival, propuse de interioholic.com.

Temperaturile blande ale zilelor de vara te ajuta sa iti transformi terasa in locul ideal pentru a lua masa, a citi o carte buna sau a trage un pui de somn intr-un sezlong sau un hamac. Iata cateva ponturi utile de amenajare a terasei pentru sezonul estival!


Pune plante decorative in jur si pernute pe scaune

Atmosfera propice unui spatiu de relaxare pe terasa are nevoie de mici detalii, care fac o diferenta monumentala. Pune pe mese, langa scaune si bancute sau prin colturi ghivece cu flori cat mai bogate, pentru un peisaj estetic si un aer mai curat. Pune pernute pe scaune si alte piese de mobilier destinate odihnei, te vei simti la fel de confortabil ca in casa.

Daca vrei ca fiecare membru al familiei sa aiba propriul lui colt intim de destinere, pune cate o mini-masuta cu cate un scaun din loc in loc, astfel incat fiecare sa beneficieze de spatiul lui personal cand isi petrece timpul pe terasa.




Imprejmuieste terasa cu paturi de flori

Un spatiu delimitat este un spatiu intim, ferit de privirile celorlalti. Renunta la gardul clasic si impersonal, dar inlocuieste-l cu paturi de flori (plante sadite pe straturi ridicate), ce nu adauga doar valoare estetica terasei, ci blocheaza si vizibilitatea din exterior.


Decoreaza cu obiecte de iluminat

Obiectele de iluminat din hartie pentru exterior, bine fixate in anumite zone ale terasei, confera un aer cald si ospitalier spatiului. Nu doar ca adauga accente pretioase in decor, insa asigura si o atmosfera romantica seara, dupa asfintit.

Daca bugetul iti permite, poti monta spoturi sau felinare in forma de lumanari, daca visezi la o terasa desprinsa parca din filme.


Instaleaza un hamac

Senzatiile minunate pe care le vei experimenta in hamacul montat in propria terasa vor face ca orice investitie in acest accesoriu sa merite pe deplin! Monteaza-l undeva la umbra, imprejumuieste-l cu felinare, ghivece de flori sau masute practice, pentru a te simti excelent in micul tau colt de Rai.



Sursa foto: archinspire.org, interiorholic.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului