Amenajarea gradinii

#gard viu #amenajare gradina #ierburi ornamentale #gradina iarna

Idei de design pentru gradina ta de iarna

Iarna, gradina poate fi la fel de interesanta si de frumoasa ca in timpul verii, daca exista suficiente plante dispuse intr-o maniera estetica si ingenioasa. Designul gradinii de iarna asigura un aspect coerent si atractiv, precum si un impact vizual puternic sub stratul de zapada. Pentru ca gradina ta de iarna sa arate fabulos, exista mai multe lucruri pe care le poti face.

Iata cateva idei de design pentru gradina ta de iarna:


1 Gradina de iarna ca un tablou

Cele mai frumoase gradini de iarna sunt cele care emana liniste si relaxare. O idee preconceputa spune ca gradina de iarna este un loc pustiu, mort. In realitate, exista numeroase plante care pot asigura atractivitatea acestui spatiu in sezonul rece, realizand un tablou de poveste.

Pentru designul gradinii de iarna, foloseste plante cu tulpini si ramuri atractive, ca in cazul copacilor, sau care impresioneaza prin forma si culoare.


2 Copacii maturi

Un copac cu o coroana bogata, de exemplu, are un rol decorativ in toate cele patru anotimpuri. Chiar si iarna, ramurile lui golase, intinse in toate partile si incarcate de zapada joaca un rol decorativ pe verticala.


3 Gardul viu

Gardul viu, tuns intr-o anumita forma geometrica, se va acoperi cu zapada si va avea un rol decorativ pe orizontala, chiar daca frunzele au cazut demult.


4 Ierburile ornamentale

Plantele ierboase precum Festuca scoparia rezista si ele foarte bine la frig, au un aspect diafan, delicat si extrem de atractiv iarna. Mai mult, iarba ornamentala arata ca o cascada alba cand afara ninge, conferind un aspect romantic.


5 Tufe cu fructe si flori colorate

Pata de culoare este asigurata de tufele care au fructe mici, necomestibile pentru oameni, dar hranitoare pentru pasari. Un astfel de exemplu este Dracila (Berberis vulgaris). Pe langa fructe, planteaza flori potrivite pentru sezonul rece. Helleborus este o floare rezistenta la inghet, foarte apreciata in gradina de iarna.


6 Florile ofilite ale toamnei

In designul gradinii de iarna poti folosi ramasitele toamnei care a trecut. De exemplu, tufele de Hydrangeas au inflorescente mari care raman bine prinse de tulpini chiar si dupa ofilire. Nu taia aceste flori, deoarece forma lor globulara este perfecta pentru designul de iarna. Florile sunt acoperite de zapada si arata ca niste bulgari suspendati pe tulpini subtiri.


7 Elemente de decor in gradina de iarna

Intregeste designul gradinii de iarna cu elemente de decor: banci, urne, statui etc.



Sursa foto: guardian.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Ce flori se poarta vara aceasta?

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului