Amenajarea gradinii

#iarna #ingrijire #gradina #gradina iarna #pasari gradina

Ingrijeste pasarile din gradina in perioada rece, de iarna

Ajuta pasarile sa supravietuiasca in perioada de iarna prin oferirea de hrana si adapost in gradina ta. Temperaturile foarte joase, zapada, gheata sau viscolul ingreuneaza traiul pasarilor. Le poti ajuta daca instalezi in gradina cateva constructii mici special concepute pentru zburatoare.


Cumpara un amestec de seminte


Cumpara un amestec de seminte si hrana pentru pasari astfel incat sa ai mereu in casa pentru a suplini atunci cand este nevoie. O casuta cu seminte pentru pasarile de gradina costa de la 60 lei, cu tot cu hrana. Exista pe piata suporturi pentru hrana destinate pasarilor care constituie o sursa sigura si gustoasa de mancare pentru acestea. Un suport cu 6 bile de hrana incluse costa 70 lei.

In zilele foarte friguroase, pasarile pot fi hranite chiar si de doua ori pe zi. Este recomandat sa le hranesti dimineata si dupa-amiaza, cand pasarile isi cauta de obicei de mancare.

Alege amestecuri de seminte si tipuri de hrana pentru pasari care au uleiuri si grasimi. Iarna, organismul pasarilor are nevoie de mai multa energie, iar o hrana bogata in grasimi vegetale este potrivita pentru ele.

Mai poti hrani pasarile cu paine, nuci (nesarate), seminte de floarea soarelui , cartofi fierti, branza rasa, orez, paste fainoase , produse de patiserie , fructe moi etc.

Prinde o para sau un mar de o bucata de sarma sau intr-un par de lemn pentru ca pasarile sa poata ciuguli din toate partile. Este bine ca fructul sa fie dulce si suficient de moale incat sa poata sa-l manance.

Alunele, nucile, painea si celelalte alimente este recomandat sa fie maruntite pentru ca pasarile sa le poata ciuguli pe bucatele. In caz contrar, exista riscul de sufocare . Foloseste un alimentator realizat dintr-o plasa care poate fi suspendat intr-un loc sigur pentru pasari. In acest fel, acestea se pot agata de el cu ghearele pentru a ciuguli continutul.


Ofera adapost pasarilor


Alege cateva casute special concepute pentru pasarile salbatice din gradina. Casutele ofera adapost pasarilor in timpul viscolului si, totodata, aici poti pune hrana, ferita de zapada si vant. Prinde casutele intr-un loc ferit, departe de pisici si de oameni. Pasarile vin sa se hraneasca numai daca se simt in siguranta.


Plante de iarna pentru gradina ta


Este bine sa ai in gradina plante utile pasarilor in perioada de iarna. Iedera, paducelul sau caprifoiul asigura fructe pasarilor adulte in sezonul rece si insecte pentru pui, odata cu venirea primaverii.

Tufisurile tepoase ofera adapost pasarilor, un spatiu bun pentru a se ascunde de pradatori si pentru a-si face cuib.


Adapatoare pentru pasari, iarna


Apa este deosebit de importanta pentru pasari, iarna. Asigura o sursa de apa proaspata pentru zburatoare, in sezonul rece. Poti incerca sa previi inghetarea apei prin folosirea unor bile, ramuri, mingi de tenis sau nuci. Daca apa ingheata, va trebui sa cureti locul si sa pui alta apa. Nu se foloseste antigel si nici alt produs anti inghet deoarece acesta poate sa le faca rau pasarilor.

Sursa foto: everchanginggarden.ca
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului