Amenajarea gradinii

#piscina terasa #piscina gradina #intretinere piscina #piscina

Intretinerea piscinei pe timp de vara - Recomandari practice

In timpul verii, temperaturile crescute ne determina sa petrecem mai mult timp la piscina. Daca stai la casa si ai investit in montarea unei piscine in propria curte, esti norocos. Te poti bucura de zilele petrecute in apa, la piscina, fara a te confrunta cu aglomeratia din locurile publice si fara a pleca de acasa.

Cu toate acestea, exista si cateva responsabilitati pe care trebuie sa le cunosti, pentru a mentine apa din piscina curata, in timpul sezonului estival. Iata cum poti intretine corect apa din piscina vara, folosind produse si sisteme de curatare pentru piscine de la HydroSpa.

Schimbarea apei din piscina

In functie de specificul piscinei, schimbarea apei din aceasta trebuie sa fie realizata in anumite perioade si la diverse intervale de timp:

  • In cazul piscinelor de exterior, este necesar sa schimbi apa cel putin o data pe an. Piscinele interioare sunt mai protejate, motiv pentru care schimbarea apei in cazul acestora este necesara o data la 2-3 ani.
  • Cel mai bun moment pentru schimbarea apei este primavara, inainte de sezonul estival, in care vei dori sa petreci zilnic timp in apa curata. In plus, piscina necesita curatare dupa sezonul rece, in special cea aflata in exterior.
  • Piscinele gonflabile sunt mai usor de de intretinut, iar schimbarea apei poate fi realizata si mai frecvent in cazul lor, datorita volumului sau mic.

  Pregatirea piscinei pentru vara

Primavara este sezonul in care trebuie sa pregatesti piscina pentru vara. Iata ce trebuie sa faci in acest caz:

  • Efectueaza inspectiile necesare pentru a determina ce actiuni de curatare necesita apa, pentru a nu pune in pericol sanatatea celor care se vor bucura de timpul petrecut la piscina.
  • Curata cuva piscinei, sistemul de filtrare si skimmerele, verifica pompa si testeaza sistemul de incalzire a piscinei.
  • Efectueaza tratamentul cu clor a apei din piscina si verifica calitatea acesteia, cu ajutorul produselor de testare speciale. Tratamentul soc cu clor are ca scop sterilizarea apei din piscina, intrucat aceasta substanta are capacitatea de a distruge bacteriile din apa si de a elimina impuritatile care nu pot fi filtrate. Poti folosi pastile special create pentru acest scop, prin introducerea lor in cosul skimmerului din piscina.
  • Foloseste produse special destinate dezinfectiei apei si care previn dezvoltarea algelor la suprafata.
  • Dupa schimbarea apei din piscina, porneste si lasa in functiune dispozitivul care asigura circularea apei, conform instructiunilor de folosire.
  • Foloseste aspiratorul de piscina pentru eliminarea deseurilor colectate in urma inlaturarii prelatei utilizate in timpul iernii.
  • Verifica si regleaza nivelul pH-ului apei din piscina si mentine volumul optim de apa in fiecare zi. Nivelul normal al pH-ului este situat intre valorile 7-7.4. Poti testa acest parametru cu ajutorul testerilor de apa, iar reglarea sa se face cu ajutorul corectorilor de pH.
  • Utilizeaza plasele cu maner telescopic pentru a aduna frunzele sau alte resturi care apar la suprafata apei, in timpul verii. Nu uita sa cureti si aceste ustensile de intretinere, pentru a elimina dezvoltarea bacteriilor care ar putea contamina apa din piscina.
  • Trebuie sa cureti marginile si treptele piscinei saptamanal.

Semne ca trebuie sa cureti piscina

Piscina trebuie sa fie pregatita din primavara pentru sezonul estival, insa exista si alte situatii in care curatarea acesteia devine necesara. Iata cateva semne care indica clar faptul ca trebuie sa cureti piscina:

  • Simti un miros puternic de clor - Apa curata din piscina nu trebuie sa aiba miros pregnant de clor.
  • Apa este tulbure sau verzuie - Acest semn indica existenta sedimentelor pe marginile piscinei, pe podea sau pe treptele acesteia.
  • Apa este cu spume sau bule - Acest lucru indica existenta unor substante cu risc de contaminare in apa piscinei. De regula, acest semn apare atunci cand sistemul de filtrare a piscinei nu functioneaza corespunzator.

Prin urmare, inainte de sezonul estival si in timpul acestuia, este important sa verifici, sa cureti si sa intretii corespunzator apa din piscina privata. Astfel, te vei putea bucura de relaxare in zilele calduroase, fara riscul de a te confrunta cu efectele negative ale inotului in apa murdara.

Sursa foto: pixabay.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului