Amenajarea gradinii

#sfaturi feng shui #feng shui #feng shui gradina

Invata sa coordonezi culorile din gradina in stil Feng Shui

Energiile pe care gradina ta le emana sunt extrem de puternice, pornind direct din mijlocul naturii. Filozofia Feng Shui acorda o importanta deosebita culorilor din gradina, intrucat acestea dau caracter spatiului si au o influenta majora asupra sentimentelor oamenilor care il utilizeaza.

Iata de ce este recomandat sa te gandesti de doua ori inainte sa alegi o combinatie de culori in gradina ta. Una reusita iti va ajuta familia sa fie pozitiva, sa stea departe de semnele depresiei si sa beneficieze de o stare fiziologica optima. In timp ce rosul, de pilda, intensifica circulatia sanguina, utilizarea lui in exces poate conduce la agresivitate si neliniste.

Ai grija sa mentii un echilibru in combinarea culorilor din gradina si sa le dozezi armonios, astfel incat sa iti insufle exclusiv energii pozitive.


Albastru

In gradina, albastrul este asociat cu energia acvatica, universul interior, calmitatea si raceala din mediu. Nuanta scade presiunea arteriala, relaxeaza mintea si atenueaza anxietatea. Poti include albastrul in decoratiunile din gradina sau prin amenajarea unui mic iaz arficial.


Verde

Verdele denota crestere, echilibru, vitalitate si abundenta. Un gazon de un verde crud cuceritor este o metoda excelenta de a incorpora aceasta culoare linistitoare in gradina, care simbolizeaza totodata si noi inceputuri.


Mov

Movul emana noblete, demnitate, intuitie si spiritualitate. Il poti integra in gradina prin intermediul culturilor de flori in nunate superbe de mov.


Galben

Galbenul stimuleaza sentimentul fericirii si toate trairile asociate cu o stare de spirit pozitiva. Ghivecele mici cu flori galbene, asezate in colturi, sunt o tehnica Feng Shui de inveselire a tuturor membrilor familiei.


Rosul

Rosul este culoarea prosperitatii, iar din prisma principiilor Feng Shui, reprezinta faima, fericire si caldura. Ai grija sa il combini cu nuante care au efect calmant, precum cele neutre sau verdele.


Oranj

O combinatie intre rosu si galben, vine cu beneficiile ambelor culori. In mod esential, denota puterea dubla a nuantelor din care este constituit.


Roz

Rozul in gradina se traduce prin "iubire". Este o culoare care genereaza sentimentele de afinitate, fericire, bucurie interioara, generozitate si senzualitate. Numeroasele flori in aceasta nuanta iti ofera posibilitati multiple de a o adauga din belsug in gradina.

Sursa foto: widescreen-wallpaper.eu

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare