Amenajarea gradinii

#stilul englezesc #amenajare gradina #gradina #gradina in stil englezesc

Iti doresti o gradina in stil englezesc? Idei din care sa te inspiri

Cand vrei sa iti decorezi gradina in stil englezesc trebuie doar sa folosesti cat mai bine culorile si plantele pe care le vei pune. Poate parea surprinzator, daca ne gandim la rigurozitatea englezesca, insa o gradina care imita acest stil nu este deloc greu de realizat. Iata cum poti sa ii dai gradinii tale un veritabil aer englezesc.

Realizeaza un decor indraznet

Nu te lasa prada tentatiei de a plata tot soiul de plante, indiferent cat de frumoase pot parea sau de varientatile rare pe care le gasesti. Atunci cand iti doresti o gradina intr-un veritabil stil englezesc, va trebui sa plantezi doar cateva tipuri de plante, dar pe care sa le pui peste tot. De exemplu, doua soiuri de trandafiri cataratori sunt suficiente pentru a da gradinii un aspect englezesc. Alege acele varietati care fac multe flori, eventual parfumate.

Foloseste contrastele de culoare

Atunci cand vei planta flori care au culori contrastante efectul va fi spectaculos, iar gradina in stil englezesc va fi parca desprinsa dintr-un superb tablou. Culorile folosite sunt foarte importante atunci cand nu exista o organizare bine definita a spatiului. Incearca sa realizezi un contrast din flori galbene si violet, gradina ta va arata fermecator.

Defineste o structura

Chiar daca nu iti doresti o gradina in care totul este aliniat milimetric, este important totusi ca perimetrul sa aiba o structura si lucrurile sa para organizate, atunci cand privesti spre oaza de verdeata de langa casa. Foloseste cateva elemente de decor, cum ar fi un gard sau delimiteaza zonele cu casute pentru pasari sau albine, asa cum este si in acest exemplu de gradina amenajata in stil englezesc.

Mobilier pus in valoare

Intr-o gradina mobilierul nu trebuie sa se piarda in decor. Asadar, in loc de obisnuitele nuante de gri, verde sau negru poti opta pentru mobilier de gradina in tonuri mai puternice. Rezultatul va fi surprinzator, datorita acestui element care va atrage toate privirile si va da un aer tineresc gradinii tale. Pune un scaun rosu, altul portocaliu, un altul albastru, astfel incat sa ai culori in gradina chiar si atunci cand nicio florare nu este inflorita.

Nu uita de privelistea pe care o vezi din interior

Pentru a te bucura de frumusetea gradinii, chiar si atunci cand privesti de pe geam, afara, poti sa optezi pentru plante cataratoare care sa imbrace acoperisul terasei si stalpii de sustinere. Alege plante care infloresc si isi pastreaza culoarea pana toamna tarziu, pentru a avea parte cat mai mult timp de o asemenea privesliste. In plus, poti sta la soare atunci cand iti doresti, dar ai si un loc de relaxare mai racoros pentru zilele in care temperaturile sunt ridicate.

Soare si umbra in acelasi loc

Poti sa amenajezi o zona confortabila pentru luat masa in gradina, intr-un loc in care exista deopotriva si soare si umbra. O hortensie inalta creste la umbra unui perete orientat spre nord, in timp ce agava de desert se scalda in razele calde ale soarelui.

Surse foto: veranda.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Gradina ca un tablou

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare