Amenajarea gradinii

#keukenhof #Gradinile Keukenhof # gradini #olanda #gradini frumoase

Keukenhof, cea mai frumoasa gradina de flori din lume

Acasa.ro continua serialul "Cele mai frumoase gradini din lume". Astfel, daca pasiunile tale sunt gradinaritul si calatoriile, acompaniaza-ne in cele mai frumoase gradini din lume, pentru a le descoperi frumusetea impreuna. Astazi, am ajuns in Gradina Keukenhof, situata la jumatatea distantei dintre Amsterdam si Haga, Olanda.


Gradina Keukenhof, considerata Gradina Europei

Gradina Keukenhof este cunoscuta si ca Gradina Europei. Este una dintre cele mai frumoase gradini de flori din lume.



Aceasta a fost infiintata in secolul al XV-lea si facea parte din domeniul Castelului Teylingen Ea ervea drept gradina de legume pentru Gravin Jacoba de Bavaria. Din aceasta gradina, Gravin Jacoba Bavaria isi lua toate ingredientele necesare in bucatarie, de unde si denumirea de Keukenhof, care inseamna "domeniul bucatariei".

Ulterior, gradina a fost transformata, in 1940, intr-un spatiu minunat: expozitie de flori cu bulbi, in special lalele.


Deschisa din martie pana in mai

Gradina Keukenhof este deschisa in fiecare an din ultima saptamana a lunii martie si pana in luna mai. Ideea de a crea cea mai frumoasa gradina de flori din lume i-a apartinut primarului din Lisse, in 1949, care a organizat aici una dintre cele mai mari expozitii de flori din lume, la care au participat gradinari din toata Europa si care se intindea pe o suprafata de 32 de hectare, cu milioane de lalele.


Peste 7 milioane de soiuri de flori

Gradina Keukenhof gazduieste peste 7 milioane de plante, care infloresc pe toata perioada expozitiei. Pentru a putea parcurge si admira toata gradina, de 32 de hectare, ai nevoie de o zi intreaga.



Pe langa faimoasele lalele, poti admira narcise ori zambile. Serele sunt pline de orhidee, azalee sau hortensii. Exista, de asemenea, si o expozitie de flori japoneze.



Intr-unul din capetele gradinii te poti odihni chiar la o moara de vant sau sub copacii batrani, inalti. De asemenea, aici exista foarte multe sere si expozitii, cateva cafenele si terase.





Sursa foto: koningshof.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului