Amenajarea gradinii

#turba #gradina #amenajare gradina #muschi de turba

La ce poti sa folosesti muschiul de turba in gospodaria ta

Muschiul de turba este un tip de muschi descompus din genul Sphagnum folosit in special pentru proprietatile sale absorbante excelente, prin care se poate imbunatati solul din gradina. Astfel, muschiul de turba este un produs excelent pentru stimularea cresterii plantelor, de aceea are o intrebuintare globala sporita.

Multi specialisti in gradinarit considera muschiul de turba un produs natural minunat pentru conditionarea solului. Dar posibililele utilizari ale acestui tip de muschi nu se opresc aici. Iata cum ii poti specula toate calitatile!


Muschiul de turba in gradinarit si peisagistica

Muschiul de turba poate retine o cantitate mare de apa, exact ca un burete. Iata de ce, odata adaugat solului, creste nivelul umiditatii, de care plantele au nevoie pentru o crestere optima.

Solul intarit si compact poate fi aerisit cu ajutorul muschiului de turba, acelasi produs contribuind si la retinerea indelunganta a nutrientilor. Prin urmare, el este utilizat de multi specialisti in gradinarit si peisagistica, in locul altor solutii artificiale.


Muschiul de turba ca material de impachetare

Productia muschiului de turba genereaza un subprodus, numit "mucegai de turba", utilizat de horticultori drept material pentru impachetarea fructelor si legumelor.


Muschiul de turba ca asternut pentru grajd

Folosit in Europa inca din secolul al XIX-lea in acest scop, muschiul de turba poate fi si un asternut excelent pentru grajd. Intrucat absoarbe foarte bine lichidele si le retine, este de mare ajutor pentru cei care se ocupa de cresterea animalelor. In afara de faptul ca mentine adaposturile uscate, muschiul de turba este si un absorbant al mirosurilor neplacute.


Muschiul de turba in generarea de electricitate

O alta utilizare a muschiului de turba poate fi generarea de electricitate. In prezent, circa 80% din muschiul de turba procesat in Irlanda este folosit in acest scop. Astfel, in tara mentionata exista 6 statii de generare a energiei electrice unde muschiul de turba este ars pentru a genera curent electric.

Sursa foto: jennifertetlow.blogspot.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna: Bucataria din balcon

Expertul Acasa.ro, Viaceslav Buhna

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului