Amenajarea gradinii

#udare plante #irigare #suport ghivece #sisteme irigare #irigare aspersie

Moduri istete de udare a plantelor in timpul verii

Vara fierbinte iti poate da batai de cap atunci cand vine vorba despre ingrijirea plantelor. Legumele si florile din gradina au nevoie de mai multa apa decat in mod normal, insa nu trebuie sa exagerezi. In plus, momentul ales pentru hidratarea plantelor este esential pentru cresterea si dezvoltarea lor. Iata cateva moduri istete de udare a plantelor in timpul verii!


Toby Buckland scrie in "The Telegraph" ca momentul propice de a uda plantele din sera este dimineata devreme. Apa trebuie pusa direct in ghiveci, fara sa uzi frunzele plantelor, astfel incat sa previi infectiile fungice.

1. Apa pusa in suportul ghivecelor

Pentru udarea plantelor din ghivece, apa se poate pune direct in suportul acestora, iar plantele vor primi necesarul zilnic de apa. In acest sens, iti poti crea un sistem de irigare care sa transporte apa de la un ghiveci la altul. Cu ajutorul unui asemenea mecanism nu vei mai pierde vremea sa le uzi pe fiecare in parte.

2. Sisteme de irigare prin picurare

Acest sistem de irigare este printre cele mai putin costisitoare si se rezuma la udarea plantelor folosind cantitati controlate de apa corelate cu capacitatea de absorbtie a solului. Este un sistem usor de instalat si este recomandat, in special, gradinilor mici. Plantele vor primi exact cantitatea de apa necesara, astfel ca vei avea recolta frumoasa si vei economisi si bani.

3. Sisteme de irigare prin aspersie

Aceste sisteme se folosesc in cazul gradinilor mari. Sistemele de irigare prin aspersie asigura o udare perfect uniforma si eficienta, iar avantajul lor este ca pot fi montate in serie in functie de marimea zonei care trebuie udata, dar si de presiunea apei. Apa ajunge la legumele si florile din gradina sub forma de ploaie.

4. Teava poroasa

Teava poroasa se instaleaza la baza plantelor si permite apei sa iasa prin membrana sa. Functionalitatea acestui sistem de irigare este data de puritatea apei. In cazul in care apa este calcaroasa, sistemul va functiona mult mai greu. Timpul in care va rula apa prin teava poroasa depinde de solul pe care il folosesti pentru plante.

Ssursa foto: guardian.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-gradinii

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Gluga-ciobanului, buruiana de camp cu proprieteti terapeutice insemnate

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cum ingrijesti Crocosmia, floarea care se regaseste din ce in ce mai des in gradinile din Romania

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma:  Cum ingrijesti Hortensia ca sa aiba culoare pe care ti-o doresti

Experti Gradina

Expertul Acasa.ro, Roxana Toma: Cand si cum sa plantam panselutele batute

Experti Gradina

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Andreea Uceanu: Flori de Ziua Copilului

Expertul Acasa.ro, designerul de buchete de flori Andreea Uceanu

Pune o intrebare